Αφράτα ή τραγανά, τα βουτήματά μας αποτελούν το ιδανικό συνοδευτικό για τον καφέ.
Υλικά (για 30 περίπου τεμάχια)
- 250 γρ. καλαμποκέλαιο
- 200 γρ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 2 βανίλιες σκόνη
- 3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
- 3/4 του φλιτζανιού ξηρούς καρπούς (αμύγδαλο, καρύδι, σταφίδες, κράνμπερι, σοκολάτα) χοντροκομμένα
Εκτέλεση
- Σε μπολ ρίχνουμε το λάδι με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε δυνατά με αυγοδάρτη να λιώσει η ζάχαρη.
- Ρίχνουμε τα αυγά, τις βανίλιες ανακατεύουμε και ρίχνουμε το αλεύρι.
- Ζυμώνουμε και βάζουμε και τους ξηρούς καρπούς
- Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο κομμάτια, πλάθουμε 2 μπαστούνια και τα τυλίγουμε σε μεμβράνη.
- Τα βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο, βγάζουμε τη μεμβράνη και τα κόβουμε σε φέτες.
- Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, σε απόσταση μεταξύ τους, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.