Βουτήματα



ΒΟΥΤΗΜΑΤΑ


Αφράτα ή τραγανά, τα βουτήματά μας αποτελούν το ιδανικό συνοδευτικό για τον καφέ.

250 γρ καλαμποκέλαιο
200γρ ζάχαρη
2 αυγά
2 βανίλιες σκόνη
3 φλυτζάνια φαρίνα που φουσκώνει
3/4 του φλιτζανιού ξηρούς καρπούς, αμύγδαλο, καρύδι, σταφίδες, κραμπερι, σοκολάτα χοντροκομμένα

Σε μπολ ρίχνουμε το λάδι με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε δυνατά με αυγοδάρτη να λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε τα αυγά τις βανίλιες ανακατεύουμε και ρίχνουμε το αλεύρι ζυμωνουμε και βάζουμε και τους ξηρούς καρπούς
Χωρίζουμε το μείγμα και φτιάχνουμε δύο σαλάμια τυλίγοντας τα σε μεμβράνη
Τα βάζουμε 1 ώρα στο ψυγείο βγάζουμε τη μεμβράνη τα κόβουμε φέτες και τα ψήνουμε αντιστάσεις 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν απλωτά γιατί φουσκώνουν βγαίνουν 30 τεμ περίπου ανάλογα το κόψιμο.


Δημιουργός συνταγής: Βικη Αναματερου

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget