Βουτήματα

Βουτήματα

Αφράτα ή τραγανά, τα βουτήματά μας αποτελούν το ιδανικό συνοδευτικό για τον καφέ.


Υλικά (για 30 περίπου τεμάχια)

  • 250 γρ. καλαμποκέλαιο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 2 βανίλιες σκόνη
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
  • 3/4 του φλιτζανιού ξηρούς καρπούς (αμύγδαλο, καρύδι, σταφίδες, κράνμπερι, σοκολάτα) χοντροκομμένα


Εκτέλεση 

  1. Σε μπολ ρίχνουμε το λάδι με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε δυνατά με αυγοδάρτη να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Ρίχνουμε τα αυγά, τις βανίλιες ανακατεύουμε και ρίχνουμε το αλεύρι.
  3. Ζυμώνουμε και βάζουμε και τους ξηρούς καρπούς
  4. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο κομμάτια, πλάθουμε 2 μπαστούνια και τα τυλίγουμε σε μεμβράνη.
  5. Τα βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο, βγάζουμε τη μεμβράνη και τα κόβουμε σε φέτες.
  6. Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, σε απόσταση μεταξύ τους, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.


Δημιουργός συνταγής: Βικη Αναματερου

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!