Ατομικά ψωμάκια



Μια συνταγή της κυρίας Eleni Kappou για ΑΤΟΜΙΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ατομικά ψωμάκια

Ψωμάκια Τούμπανο !!! Μόλις βγήκαν ζεστά ζεστά !!!

Μια συνταγή που μόλις δοκίμασα για πρώτη φορά, και ομολογώ τα ψωμάκια έγιναν απίστευτα αφράτα και γευστικά. ιδανικά για τραπέζι.

Υλικά (9 μεγαλούτσικα ατομικά ψωμάκια)
300ml χλιαρό νερό
1 κ.σ ζάχαρη
10γρ νωπή μαγιά
3 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.γ αλάτι

Σε ένα μπολ βάζω το νερό, ρίχνω την ζάχαρη και την μαγιά, ανακατεύω να λιώσει η μαγιά, ρίχνω και τις 3 κ.σ αλεύρι, ανακατεύω και σκεπάζω με μια πετσετούλα για 20 λεπτά.
Προσθέτω το λάδι, τα 500γρ αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύω να ενωθούν. Ρίχνω αλεύρι στον πάγκο μου και αδειάζω το ζυμάρι, ζυμώνω για λίγο.
Το σκεπάζω με μεμβράνη να ξεκουραστεί για 2 ώρες.
Σε αλευρωμένο πάγκο το διπλώνω πάλι στα 4 και το ξαναβάζω στο μπολ σκεπασμένο, για άλλες 2 ώρες.
Βγάζω το ζυμάρι και πάλι σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγω την ζύμη μακρόστενη και κόβω 9 κομμάτια. Τα κάνω μπαλίτσες και τα πιέζω να γίνουν σαν πιτάκια πλακουτσά.
Τα τοποθετώ σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνω να ξεκουραστούν για 30 λεπτά.
Εν το μεταξύ ανάβω τον φούρνο. Ψήνω στους 230ºC για 10 λεπτά, μετά κατεβάζω την θερμοκρασία στους 200ºC για άλλα 15 λεπτά και είναι έτοιμα. Θα τα δείτε θα φουσκώσουν θα γίνουν τούμπανο!!!