Σπαγγέτι αλά φλαν... με πράσα και μπέικον



Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΛΑ ΦΛΑΝ... ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Σπαγγέτι αλά φλαν... με πράσα και μπέικον

Γεύση απερίγραπτη .....!!!!
Η αλμυρή τυρενια κρέμα φλαν σε συνδυασμό με τα πενταγλυκα πράσα και το καπνιστό μπέικον θα σας εκπλήξει αναπάντεχα.....απλά δοκιμάστε το!!!!!!
Φτιάξτε το μεγάλο ταψί γιατί πραγματικά θα γίνει ανάρπαστο!!!!!

Υλικά(για ταψί Νο 40)
750 γρ σπαγγέτι Νο 10
25 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
6 μεγάλα πράσα σε μικρές ροδελες
1 σφηνάκι λάδι

Για την κρέμα φλαν
1 κιλό γιαούρτι 2%
2 κούπες γάλα ελαφρύ (500 ml)
5 μεγάλα αβγά
200 γρ γραβιέρα γλυκιά τριμμένη
Αλατι με προσοχή
Πιπέρι

600 γρ εμενταλ τριμμένο
2 μεγάλες ντομάτες σε ροδελες.

Εκτελεση
Ψιλοκόβω το μπέικον και τα πράσα.
Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρω αρχικά το μπέικον να πάρει χρώμα.
Προσθέτω και τα πράσα και τα γυρίζω να ανταλλάξουν αρώματα και να μαλακώσουν.
Αφήνω στην άκρη.
Βράζω σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια ίσα ίσα να μαλακώσουν, περίπου 3 λεπτά.
Σουρωνω και ανακατεύω μέσα στα μακαρόνια τη μιση ποσότητα περίπου από τα πράσα και το μπέικον και τη γραβιέρα.
Στρώνω στο ταψί τα μισά μακαρόνια και απλώνω λίγο ακόμα από τα πρασα και το μπρεικον και τη γραβιέρα.
Τα γυρίζω με ένα πιρουνάκι ελαφρώς να πάει η γέμιση παντού.
Απλώνω τα υπόλοιπα μακαρόνια και ότι έμεινε από τη γέμιση.

Ετοιμάζω την κρέμα.
Σε βαθύ μπολ ανακατεύω τα αβγα , το γιαούρτι , το γάλα , αλατίζω ελαφρώς και πιπερωνω.
Ανακατεύω καλά με το σύρμα και περιχύνω γύρω γύρω τα μακαρόνια.
Πασπαλιζω με το έμενταλ και στρώνω τις ντομάτες.
Ψήνω το φαγητό στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδισει.