Κέικ με κίτρινη κολοκύθα και πορτοκάλι



Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κέικ με κίτρινη κολοκύθα και πορτοκάλι

Αφράτο , ζουμερο , μυρωδάτο και τοσο γευστικό....!!!Σε αυτό το κέικ δε μπορείς να αντισταθείς!

Υλικά
200 γρ. βούτυρο lurpak
1 + 3/4 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 μεγάλα αβγά
2 φλ. κίτρινη κολοκύθα τριμμένη σε χοντρό τρίφτη και καλά στιμμένη
1 φλ. κράνμπερις αποξηραμένα
1 1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από ένα πορτοκαλι
1 κ.γ. γεμάτο μπέικιν πάουντερ
1 φαρινάπ (500γρ.)
1 καλή πρέζα αλάτι

Για τη σως λευκής σοκολάτας:
1 φακελάκι σταγόνες λευκής σοκολάτας,
3 κ.σ. γάλα,
1 κ.γ. βούτυρο ή μαργαρίνη

αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο για πασπάλισμα,
λίγα κράνμπερις

Εκτέλεση
Χτυπάω στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Προσθέτω ένα ένα σταδιακά τα αβγά κι έπειτα το αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Στο στάδιο αυτό, ξεκινώ να ρίχνω εναλλάξ αλεύρι και χυμό πορτοκαλιού, ξεκινώντας από το αλεύρι (και το μπέικιν), μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μου.
Σταματώ το μίξερ και με μια μαρίζ, ανακατεύω την κολοκύθα μέσα στο μείγμα μου και τέλος, τα κράνμπερις.
Βουτυρώνω και αλευρώνω ελαφρά μια φόρμα για κέικ, τινάζοντας να φύγει η περίσσεια αλευριού.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180, σε αντιστάσεις για περίπου 50-60 λεπτά.
Βγάζω και ξεφορμάρω μετά από 5 λεπτά.
Αφού κρυώσει το κέικ, ετοιμάζω τη σως, βάζοντας το γάλα με τη μαργαρίνη στο φούρνο μικροκυμάτων, μέχρι να κάψει, όχι όμως να βράσει.
Προσθέτω τις σταγόνες και ανακατεύω μέχρι να λιώσουν καλά.
Περιχύνω το κέικ και πασπαλίζω με λίγα κράνμπερις επιπλέον και με αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο.