Σπανακοτυρόπιτα

Λαχταριστή σπανακοτυρόπιτα με τραγανό χωριάτικο φύλλο

ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ


Μια παραδοσιακή, τραγανή πίτα γεμάτη αρωματική γέμιση με σπανάκι, φέτα και μυρωδικά.


Υλικά

Για τη γέμιση:
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 3 αυγά

Για τη συναρμολόγηση:
  • 8 φύλλα χωριάτικα, έτοιμα
  • Ελαιόλαδο για το άλειμμα


Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά το σπανάκι και το ζεματάμε για 1-2 λεπτά σε καυτό νερό. 
  2. Το στραγγίζουμε καλά και το ψιλοκόβουμε.
  3. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν. 
  4. Προσθέτουμε το σπανάκι, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε τη φέτα και τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  7. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε 3 φύλλα, αλείφοντας το καθένα με ελαιόλαδο.
  8. Απλώνουμε τη μισή γέμιση, συνεχίζουμε με άλλα 3 λαδωμένα φύλλα και προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση.
  9. Καλύπτουμε με τα 2 τελευταία φύλλα, λαδώνοντάς τα καλά.
  10. Χαράζουμε ελαφρώς την επιφάνεια και ψήνουμε για περίπου 50-60 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  11. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν κόψουμε και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση! 😊


Δημιουργός συνταγής: Παλμιρα Αριστου

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget