Τάρτα με κρέμα και φρούτα

Υλικά για τη ζύμη

100 γραμμαρια βουτυρο μαλακο,
70 γραμμαρια.ζαχαρη,
1 βανιλια,
1 αυγο,
1 κουπα αλευρι

Εκτέλεση

Βαζουμε στο μπολ το βουτυρο,το αυγο,την ζαχαρη και την βανιλια και τα ανακατευουμε 3 λεπτα!
Στην συνεχεια ριχνουμε.το αλευρι σιγα σιγα και ζυμωνουμε θελουμε αφρατη λεια.ζυμη(οποτε προσεχουμε το αλευρι)!
Τοποθετουμε λαδοκολα σε τσερκι 30 νουμερο βαζουμε μεσα την ζυμη την παταμε κατω,πλαινα την τρυπαμε παντου και ψηνουμε στους 180 βσθμους προθερμασμενο μεχρι να κοκκινησει ελαφρως!
Την βγαζουμε και την αφηνουμε να κρυωσει!

Υλικά για την κρέμα

350 γραμμαρια φρεσκο γαλα,
150 γραμμαρια κρεμα.γαλακτος πληρες(35%),
70 γραμμαρια.ζαχαρη,
3 κροκους αυγων,
2 βανιλιες,
50 γραμμαρια κορν φλαουρ!

Εκτέλεση

Βαζουμε στην εστια την κατσαρολα με το γαλα,την κρεμα.γαλακτος και τις βανιλιες να.ζεσταθουν!
Σε ενα μπολ χτυπαμε.τα αυγα με την ζαχαρη και το κορν φλαουρ!
Παιρνουμε λιγο ζεστο γαλα και ριχνουμε στο μιγμα αυγων τα ανακατευουμε και ριχνουμε το μιγμα στο γαλα στην κατσαρολα ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε την τοποθετουμε σε ενα σκευος την σκεπαζουμε με μεμβρανη μολις κρυωσει την τοποθετουμε στο ψυγειο για 3 ωρες!
Στην συνεχεια την βγαζουμε απο το ψυγειο και την αφρατευουμε με το μιξερ!
Και την τοποθετουμε πανω στην ψημενη κρυα ΤΑΡΤΑ!

Διακόσμηση

Βαζουμε στο στραγγιστηρη κομποστα βερυκοκο!
Τοποθετουμε πανω στην κρεμα βερυκοκο,κερασια η οτι αλλο θελουμε!

Ζελέ

Βαζουμε σε ενα ποτηρι 3 κουταλιες της σουπας νερο και τοποθετουμε μεσα 2 φυλλα ζελατινης να μουλιασουν!
Στην συνεχεια βαζουμε σε ενα ποτηρι μισο νερο βραστο και ριχνουμε τις ζελατινες ανακατευουμε το αφηνουμε λιγο σε θερμοκρασια δωματιου και με το πινελο παιρναμε τα φρουτα!


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou