Μοσχάρι ποντίκι γιουβέτσι στην κατσαρόλα



Μια συνταγή της κυρίας Αναστασίας Βλάχου για ΜΟΣΧΑΡΙ ΠΟΝΤΙΚΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μοσχάρι ποντίκι γιουβέτσι στην κατσαρόλα

ΜΟΣΧΆΡΙ ΠΟΝΤΊΚΙ ΠΟΥ ΠΉΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΒΌΝΙΤΣΑ
Άλλη νοστιμιά το κρέας από εκεί!!!
Ελεύθερης βοσκής τα μοσχάρια !!
Τα βλέπαμε ψηλά από το δρόμο!

ΥΛΙΚΑ!!!
1300 γρ μοσχάρι ποντίκι 
1/2 κούπα ελαιόλαδο
4 ώριμες ντομάτες
1 κ.σ πελτέ
2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
λίγο μοσχοκάρυδο
1 ξυλάκι κανέλας
500 γρ. κριθαράκι χοντρό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω το ελαιόλαδο στη κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί λίγο βάζω το μοσχάρι μέσα και το σωταρω,μόλις πάρει λίγο χρώμα Ρίχνω μέσα το κρεμμύδια κομμένα σε κυβάκια και τις σκελίδες σκόρδο μέχρι να μαραθούν, στη συνέχεια το πελτέ και ψήνετε με το λαδάκι για να γλυκάνει λίγο και στη συνέχεια Ρίχνω τις ντομάτες κομμένες κι αυτές σε κυβάκια χωρίς τη φλούδα.
Το μαγειρεύω για περίπου 75' στη χύτρα
αφού βέβαια έχω βάλει και 1 κούπα νερό μέσα.
Στη συνέχεια τραβάω το κρέας το βάζω σ'ένα μεγάλο μπολ...προσθέτω ζεστό νερό στη κατσαρόλα μου και μόλις πάρει βράσει... προσθέτω το κριθαράκι μου... στη πορεία του μαγειρέματος βάζω όσο νερό ζεστό θα χρειαστεί...το τελειώνω με αρκετό ζουμακι γιατί σε λίγο....το τραβάει ...το ζυμαρικό..