Κέικ ανάμεικτο με γλάσο κακάο - σοκολάτα



Μια συνταγή της κυρίας Αναστασίας Βλάχου για ΚΕΙΚ ΑΝΑΜΕΙΚΤΟ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΚΑΚΑΟ - ΣΟΚΟΛΑΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κέικ ανάμεικτο με γλάσο κακάο - σοκολάτα

ΚΕΙΚ ΜΕ ΠΟΛΎ ΆΡΩΜΑ .... ΚΑΚΆΟ
ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΑΠΟ ΚΑΚΆΟ & ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Για το καφεδάκι μας..με φίλους...Αλλά όταν βρίσκεσαι σε χωριό..Και δεν έχεις τη φόρμα κέικ...το φτιάχνεις και σε ταψάκι 26cm .. αποσπωμενης φόρμας!!
Μια χαρά έγινε!!!!
Αρκεί να έχουμε κέφι!!!!
Πολύ αφράτο και ζουμερό!!

ΟΛΑ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΊΑ ΔΩΜΑΤΊΟΥ!!!

ΥΛΙΚΑ
1 βούτυρο αγελάδας 250γρ 
4 αυγά
400 γρ. ζάχαρη
1 γιαούρτι στραγγιστό 220 γρ.
1 κούπα νες χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 βανιλιες άρωμα
μία πρέζα αλάτι
500 γρ.αλεύρι φαρίνα
2 κ.γ. baking powder

2 κ.σ. γεμάτες κακάο
4 κ.σ. γάλα φρέσκο
1κ.σ. ζάχαρη

Επικάλυψη με ΓΛΑΣΟ
1 σοκολάτα κουβερτούρα 80 γρ
1 κούπα του νεςνερό
10 κ.γ. ζάχαρη
10 κ.γ. κακάο
1 κ.γ.μέλι
1 κ.σ.καλαμπολέλαιο

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Κτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. 
Προσθέτω ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζω το κτύπημα ρίχνοντας μέσα το γιαούρτι, το ξύσμα από τα πορτοκάλια, το αλάτι και το χυμό . 
Σταματάω το κτύπημα και προσθέτω το αλεύρι κοσκινισμένο με το baking powder και το ανακατεύω με τη μαριζ.
Στο 1/3 προσθέτω το κακάο κοσκινισμένο που έχω ανακατέψει σε μια φλυτζάνα με τις 4 κ.σ. γάλα και 1 κ.σ. ζαχαρη.
Το ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα!
Αυτό εξαρτάται ο χρόνος από τη δύναμη που έχει ο φούρνος μας!!!
Χρησιμοποιούμε ένα καλαμάκι από σουβλάκι, ή μαχαίρι μα δούμε εάν είναι έτοιμο (Να μη κολλάει επάνω δλδ).
Στη φόρμα μου χρησιμοποιώ βούτυρο, κακάο κ λίγο αλεύρι για να ξεκολλήσει εύκολα!
Όταν κρυώσει το ξεφορμάρουμε και του προσθέτουμε το ΓΛΑΣΟ το οποίο έχω βάλει σ'ένα κατσαρολάκι το κακάο, νερό σοκολάτα και το ανακατεύω συνεχώς μέχρι να πήξει... στο τέλος του προσθέτω ένα κουταλάκι μέλι κι ένα κ.γ. καλαμποκέλαιο.