
Θεϊκό, με την πιο αφράτη και αρωματική κρεμούλα!!!
200 γρ περίπου αιγοπρόβειο βούτυρο Ήπειρος για το αλλειμα των φύλλων
1250ml γάλα πλήρες
3/4φλ.ζάχαρη
3/4 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
3 κ.σ κουσταρ παουντερ γιωτης η αν δεν βρείτε κορν φλάουρ.(ιδανικά όμως προτείνω το κουσταρ)
2 βανίλιες
2 κ.σ βούτυρο
3 αβγά
Ξύσμα από ένα μικρό λεμόνι
250 γρ νερό
1 ξυλάκι κανέλας
2 κ.σ γλυκόζη
Χυμό από μισό λεμόνι
Σε ένα μπολ ανακατεύω το σιμιγδάλι,το κουσταρ παουντερ,τις βανίλιες και το ξύσμα μαζί.
Οταν ζεσταθεί το γάλα (όχι να κάψει) ρίχνω βροχηδόν και ανακατεύοντας το σιμιγδάλι.
Ανακατεύω μέχρι να πήξει η κρεμούλα.
Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το βούτυρο.
Σκεπάζω με μια μεμβράνη καλά και αφήνω να κρυώσει!
Χτυπάω τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτω τους κρόκους.
Ενσωματώνω τα αβγά στην κρύα κρεμούλα!
Βάζω όλα τα υλικά για το σιρόπι στην κατσαρόλα και βράζω για τρία λεπτά ακριβώς.
Αφήνω να κρυωσει.
Βουτυρώνω καλά το ταψάκι μου και στρώνω 7 φύλλα κάτω,βούτυρονοντας τα ένα ένα.
Στρώνω την κρέμα και στρώνω άλλα 7 φύλλα πάνω .
Βουτυρώνω καλά την επιφάνεια και βάζω για 10 λεπτά στο ψυγείο.
Έτσι παγώνει το βούτυράκι από πάνω και μπορώ να χαράξω τα κομμάτια μου με ευκολία.
Ραντίζω με νεράκι τα φύλλα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου,μέχρι να ροδισει καλά.
Σιροπιάζω το καυτό γλυκό με το κρύο σιρόπι!



Υλικά για ένα ταψάκι 25*35
1/2 κιλό φύλλο βυρρητού200 γρ περίπου αιγοπρόβειο βούτυρο Ήπειρος για το αλλειμα των φύλλων
1250ml γάλα πλήρες
3/4φλ.ζάχαρη
3/4 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
3 κ.σ κουσταρ παουντερ γιωτης η αν δεν βρείτε κορν φλάουρ.(ιδανικά όμως προτείνω το κουσταρ)
2 βανίλιες
2 κ.σ βούτυρο
3 αβγά
Ξύσμα από ένα μικρό λεμόνι
Σιρόπι
500γρ ζάχαρη250 γρ νερό
1 ξυλάκι κανέλας
2 κ.σ γλυκόζη
Χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζω το γάλα με τη ζάχαρη να ζεσταθεί.Σε ένα μπολ ανακατεύω το σιμιγδάλι,το κουσταρ παουντερ,τις βανίλιες και το ξύσμα μαζί.
Οταν ζεσταθεί το γάλα (όχι να κάψει) ρίχνω βροχηδόν και ανακατεύοντας το σιμιγδάλι.
Ανακατεύω μέχρι να πήξει η κρεμούλα.
Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το βούτυρο.
Σκεπάζω με μια μεμβράνη καλά και αφήνω να κρυώσει!
Χτυπάω τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτω τους κρόκους.
Ενσωματώνω τα αβγά στην κρύα κρεμούλα!
Βάζω όλα τα υλικά για το σιρόπι στην κατσαρόλα και βράζω για τρία λεπτά ακριβώς.
Αφήνω να κρυωσει.
Βουτυρώνω καλά το ταψάκι μου και στρώνω 7 φύλλα κάτω,βούτυρονοντας τα ένα ένα.
Στρώνω την κρέμα και στρώνω άλλα 7 φύλλα πάνω .
Βουτυρώνω καλά την επιφάνεια και βάζω για 10 λεπτά στο ψυγείο.
Έτσι παγώνει το βούτυράκι από πάνω και μπορώ να χαράξω τα κομμάτια μου με ευκολία.
Ραντίζω με νεράκι τα φύλλα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου,μέχρι να ροδισει καλά.
Σιροπιάζω το καυτό γλυκό με το κρύο σιρόπι!




Δημιουργός συνταγής: Τζέλα Αντωνοπούλου