
Τέλεια χωριάτικη τραγανή τυρόπιτα με λίγα υλικά και χειροποίητο φύλλο με κίτρινο αλεύρι!!!!!
1 κούπα νερό
1 κ.γ κοφτό αλάτι
1 σφηνάκι λάδι
2 κ.σ ξύδι
νισεστε για το άνοιγμα του φύλλου
Προσθέτω το νερό το λάδι και το ξύδι και ζυμώνω να έχω ένα ζυμαρακι όχι πολύ σκληρό, αφράτο αλλά να πλάθεται καλά και να ανοίγει . Αν χρειάζεται προσθέτω λίγο αλεύρι ακόμα.
Ανοίγω με νισεστε 4 ψιλά φύλλα.
Λαδώνω το ταψάκι μου και απλώνω τα δύο φύλλα στη βάση λαδώνοντας ενδιάμεσα.
Τρίβω τη φέτα και καλύπτω παντού.
Κλείνω με τα υπόλοιπα δυο φύλα.
Χαράζω ελαφρώς την πίτα μου.
Λαδώνω την επιφάνεια και ραντίζω με λίγο νεράκι.
Ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να χρυσαφίσει!
Υλικά (Για ένα ταψί νούμερο 38)
500 γρ περίπου αλεύρι κίτρινο σκληρό1 κούπα νερό
1 κ.γ κοφτό αλάτι
1 σφηνάκι λάδι
2 κ.σ ξύδι
νισεστε για το άνοιγμα του φύλλου
Για τη γέμιση
750-800 γρ φέτα μαλακήΕκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το αλεύρι , το αλάτι και κάνω μια γούβα στο κέντρο.Προσθέτω το νερό το λάδι και το ξύδι και ζυμώνω να έχω ένα ζυμαρακι όχι πολύ σκληρό, αφράτο αλλά να πλάθεται καλά και να ανοίγει . Αν χρειάζεται προσθέτω λίγο αλεύρι ακόμα.
Ανοίγω με νισεστε 4 ψιλά φύλλα.
Λαδώνω το ταψάκι μου και απλώνω τα δύο φύλλα στη βάση λαδώνοντας ενδιάμεσα.
Τρίβω τη φέτα και καλύπτω παντού.
Κλείνω με τα υπόλοιπα δυο φύλα.
Χαράζω ελαφρώς την πίτα μου.
Λαδώνω την επιφάνεια και ραντίζω με λίγο νεράκι.
Ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να χρυσαφίσει!
Δημιουργός συνταγής: Τζέλα Αντωνοπούλου

