
ΖΟΥΜΕΡΗ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΑΛΛΙΩΣ!!!!!!
Υλικά
Παντεσπάνι
6 αυγά,2 βανιλιες,
3 κ.σ. ζάχαρη,
6 κ.σ. αλεύρι φαρινάπ,
6 κ.σ. κακάο,
6 κ.σ. σπορέλαιο,
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Χτυπαμε τα αυγα-βανιλιες-ζαχαρη να αφρατεψουν.Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε απαλα αλευρι-κακαο-μπεικιν και ανακατευουμε με μαριζ.
Τελος ριχνουμε το σπορελαιο.
Λαδωνουμε το ταψι((28 ν) ριχνουμε απαλα το μείγμα και το ψηνουμε στους 180 β προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 15 λεπτα.
Σιρόπι
Βραζουμε 2 ποτηρια νερο με 2 ποτηρια ζαχαρη και το χυμο μισο λεμονιου για 3 λεπτα.Σιροπιάζουμε και τα δυο καυτά.
Σαντιγί
Χτυπαμε 1 μορφατ μεταλλικο κουτι με 1 ζαχαρουχο γαλα.Σταματαμε το μιξερ και προσθετουμε μεσα ψιλοκομμενη κουβερτουρα ανακατευουμε με μαριζ απαλα.
Οταν κρυωσει το γλυκο βαζουμε απαλα την σαντιγι.
Τελος διακοσμουμε με τριμμενη κουβερτουρα και κερασακια.
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou