Πάστα ταψιού αλλιώς

ΖΟΥΜΕΡΗ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΑΛΛΙΩΣ!!!!!!

Υλικά

Παντεσπάνι

6 αυγά,
2 βανιλιες,
3 κ.σ. ζάχαρη,
6 κ.σ. αλεύρι φαρινάπ,
6 κ.σ. κακάο,
6 κ.σ. σπορέλαιο,
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Χτυπαμε τα αυγα-βανιλιες-ζαχαρη να αφρατεψουν.
Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε απαλα αλευρι-κακαο-μπεικιν και ανακατευουμε με μαριζ.
Τελος ριχνουμε το σπορελαιο.
Λαδωνουμε το ταψι((28 ν) ριχνουμε απαλα το μείγμα και το ψηνουμε στους 180 β προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 15 λεπτα.

Σιρόπι

Βραζουμε 2 ποτηρια νερο με 2 ποτηρια ζαχαρη και το χυμο μισο λεμονιου για 3 λεπτα.
Σιροπιάζουμε και τα δυο καυτά.

Σαντιγί

Χτυπαμε 1 μορφατ μεταλλικο κουτι με 1 ζαχαρουχο γαλα.
Σταματαμε το μιξερ και προσθετουμε μεσα ψιλοκομμενη κουβερτουρα ανακατευουμε με μαριζ απαλα.
Οταν κρυωσει το γλυκο βαζουμε απαλα την σαντιγι.
Τελος διακοσμουμε με τριμμενη κουβερτουρα και κερασακια.


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou