Μπιφτέκια Κοτόπουλου

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ


Υλικά (για 4-5 άτομα)

  • 1 κιλό κιμά κοτόπουλου (προτιμότερο από μπούτι)
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. λάδι
  • 3-4 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 2-3 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 5 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 αβγά
  • 2 κ.γ. ξύδι μπαλσάμικο
  • 1 κούπα γεμάτη παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κ.γ. γεμάτο πάπρικα γλυκιά
  • Αλάτι - πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπέικον να πάρουν ωραίο χρώμα.
  2. Αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία τους.
  3. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδι - μπέικον - σκόρδο και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
  5. Πλάθουμε τα μπιφτέκια. Αν ο κιμάς κολλάει (που συνήθως αυτό συμβαίνει με τον κιμά κοτόπουλου) βρέχουμε τα χέρια μας κάθε φορά που πλάθουμε ένα μπιφτέκι με λίγο λαδάκι.
  6. Αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξουν.
  7. 40 λεπτά πριν τα ψήσουμε τα βάζουμε στην κατάψυξη και μετά τα ψήνουμε (με αυτό τον τρόπο δε θα κολλήσουν στη σχάρα).
  8. Ψήνουμε στο γκριλ, αρχικά σε μέτρια φωτιά για 7 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά και στη συνέχεια ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά περίπου.

Σημειώσεις:

  • Για να γίνουν ακόμα πιο νόστιμα τα μπιφτέκια ετοιμάστε τον κιμά από νωρίς το πρωί και αφήστε τον στο ψυγείο να ανταλλάξει αρώματα και να σφίξει.


Δημιουργός συνταγής: Tzela Antonopoulou

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget