Μπιφτέκια κοτόπουλου



Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μπιφτέκια κοτόπουλου

Για να γίνουν ακόμα πιο νόστιμα τα μπιφτέκια ετοιμάστε τον κιμά από νωρίς το πρωί και αφήστε τον στο ψυγείο να ανταλλάξει αρώματα και να σφίξει.
Ακόμα καλύτερα να βάλετε τα μπιφτέκια το τελευταίο μισάωρο πριν τα ψήσετε στην κατάψυξη.

Υλικά για 4-5 άτομα
1 κιλό κιμά κοτόπουλου (προτιμότερο από μπούτι)
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
4 κ.σ λάδι
3-4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο για το άρωμα
2-3 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
5 κ.σ σιμιγδάλι ψιλό
2 αβγά
2 κ.γ ξύδι μπαλσαμικο
1 κούπα γεμάτη παρμεζάνα τριμμένη
1 κ.γ γεμάτο πάπρικα γλυκιά
Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρω στο λαδακι το κρεμμύδι το σκόρδο και το μπέικον να πάρουν ωραίο χρώμα.
Αφήνω να πέσει λίγο η θερμοκρασία του.
Σε ένα βαθύ μπολ βάζω τον κιμά και προσθέτω τα σοταρισμένο κρεμμύδι- μπεικον- σκόρδο και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ζυμώνω καλά και αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
Ζυμώνω τα μπιφτέκια μου.
Αν ο κιμάς κολλάει( που συνήθως αυτό συμβαίνει με τον κιμά κοτόπουλου) βρέχω τα χέρια μου κάθε φορά που πλάθω μπιφτέκι με λίγο λαδάκι.
Αφήστε τα στο ψυγείο να σφίξουν - βάλτε για 40 λεπτά στην κατάψυξη και μετά ψήστε.( Έτσι δεν θα κολλήσουν στη σχάρα)
Ψήνω στο γκριλ αρχικά σε μέτρια φωτιά 7 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά και μετά ανεβάζω τη θερμοκρασία και ψήνω για άλλα 15 λεπτά περίπου.