
ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
Υλικά (για 4-5 άτομα)
- 1 κιλό κιμά κοτόπουλου (προτιμότερο από μπούτι)
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. λάδι
- 3-4 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
- 2-3 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
- 5 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
- 2 αβγά
- 2 κ.γ. ξύδι μπαλσάμικο
- 1 κούπα γεμάτη παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κ.γ. γεμάτο πάπρικα γλυκιά
- Αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπέικον να πάρουν ωραίο χρώμα.
- Αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία τους.
- Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδι - μπέικον - σκόρδο και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
- Πλάθουμε τα μπιφτέκια. Αν ο κιμάς κολλάει (που συνήθως αυτό συμβαίνει με τον κιμά κοτόπουλου) βρέχουμε τα χέρια μας κάθε φορά που πλάθουμε ένα μπιφτέκι με λίγο λαδάκι.
- Αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξουν.
- 40 λεπτά πριν τα ψήσουμε τα βάζουμε στην κατάψυξη και μετά τα ψήνουμε (με αυτό τον τρόπο δε θα κολλήσουν στη σχάρα).
- Ψήνουμε στο γκριλ, αρχικά σε μέτρια φωτιά για 7 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά και στη συνέχεια ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά περίπου.
Σημειώσεις:
- Για να γίνουν ακόμα πιο νόστιμα τα μπιφτέκια ετοιμάστε τον κιμά από νωρίς το πρωί και αφήστε τον στο ψυγείο να ανταλλάξει αρώματα και να σφίξει.
Δημιουργός συνταγής: Tzela Antonopoulou
