
Μια συνταγή της κυρίας Mihaela Nicolae για ΜΗΛΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!
αφράτη και λαχταριστή!
10 κουταλιές της σούπας γάλα
10 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
12 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 βανίλια.
αφράτη και λαχταριστή!
Υλικά
2 αυγά10 κουταλιές της σούπας γάλα
10 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
12 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 βανίλια.
Γέμιση
4 μήλα μεγάλα
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Εκτέλεση
Σοτάρετε τα μήλα ( τα περνάμε από τρίφτη) με 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και με την κανέλα καλά να μην έχουν ζουμί καθόλου.Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Χτυπάμε 2 αυγά με τις 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και όλα τα υπόλοιπα.
Σε ένα ταψάκι ( μεσαίου μεγέθους ) βάζουμε 3/4 της ζύμης και το ψήνουμε για κάνα 10 λεπτό (στους 180 βαθμούς).
Το βγάζουμε από το φούρνο βάζουμε τα μήλα και από πάνω το υπόλοιπο της ζύμης και το ψήνουμε για κάνα μισάωρο (αναλόγως για το φούρνο).