ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Εύκολα Κουλούρια Θεσσαλονίκης - Τύφλα να έχει ο Φούρνος -
Τα πιο νόστιμα και εύκολα κουλούρια Θεσσαλονίκης που έχετε φάει ποτέ σας!!!
Υλικά
- 400 γρ νερό
- 1,5 κτγ αλάτι
- 1 κτσ ζάχαρη
- 8 γρ ξηρή μαγιά
- 720 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
- 30 γρ ελαιόλαδο
- 200 γρ νερό+1 κτσ μέλι
- 200 γρ σουσάμι
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε την συνταγή και σε ένα μπολ ρίχνουμε 400 γρ χλιαρό νερό.
- Έπειτα προσθέτουμε την ζάχαρη μαζί με την μαγιά και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
- Συνεχίζουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Στην συνέχεια το αλεύρι Γ.Ο.Χ και το αλάτι.
- Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
- Καλύπτουμε το μπολ με μια διαφανής μεμβράνη.
- Στην συνέχεια ανάβουμε τον φούρνο για 1 λεπτό στους 50 c και αφού περάσει το 1 λεπτό κλείνουμε τον φούρνο και βάζουμε μέσα την ζύμη να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
- Αφού διπλασιαστεί η ζύμη την αφήνουμε στον πάγκο και μετράμε 100 γρ ζύμη για να πλάσουμε το κάθε κουλούρι(11 κουλούρια βγαίνουν).
- Στην συνέχεια μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε 200 γρ νερό μαζί με 1κτσ μέλι και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά το μέλι.
- Μετά βουτάμε το κάθε κουλούρι μέσα στο νερό με το μέλι και στην συνέχεια μέσα σε μπόλικο σουσάμι.
- Τα ψήνουμε τα κουλούρια σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20 λεπτά στους 200 c.
- Mόλις ψηθούν τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.
- Τόσο νόστιμα και εύκολα που δεν θα ξαναγοράσετε ποτέ σας κουλούρια γιατί θα τα λατρέψετε!!!Καλή σας επιτυχία
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί