Κουλούρια Θεσσαλονίκης (Συνταγή + Βίντεο)

Μια συνταγή για ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ από το κανάλι στο Youtube LIVE KITCHEN CHANNEL


Κουλούρια Θεσσαλονίκης

Εύκολα Κουλούρια Θεσσαλονίκης - Τύφλα να έχει ο Φούρνος -
Τα πιο νόστιμα και εύκολα κουλούρια Θεσσαλονίκης που έχετε φάει ποτέ σας!!!

Υλικά
400 γρ νερό
1,5 κτγ αλάτι
1 κτσ ζάχαρη
8 γρ ξηρή μαγιά
720 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
30 γρ ελαιόλαδο
200 γρ νερό+1 κτσ μέλι
200 γρ σουσάμι

Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή και σε ένα μπολ ρίχνουμε 400 γρ χλιαρό νερό.
Έπειτα προσθέτουμε την ζάχαρη μαζί με την μαγιά και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
Συνεχίζουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Στην συνέχεια το αλεύρι Γ.Ο.Χ και το αλάτι.
Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
Καλύπτουμε το μπολ με μια διαφανής μεμβράνη.
Στην συνέχεια ανάβουμε τον φούρνο για 1 λεπτό στους 50 c και αφού περάσει το 1 λεπτό κλείνουμε τον φούρνο και βάζουμε μέσα την ζύμη να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Αφού διπλασιαστεί η ζύμη την αφήνουμε στον πάγκο και μετράμε 100 γρ ζύμη για να πλάσουμε το κάθε κουλούρι(11 κουλούρια βγαίνουν).
Στην συνέχεια μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε 200 γρ νερό μαζί με 1κτσ μέλι και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά το μέλι.
Μετά βουτάμε το κάθε κουλούρι μέσα στο νερό με το μέλι και στην συνέχεια μέσα σε μπόλικο σουσάμι.
Τα ψήνουμε τα κουλούρια σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20 λεπτά στους 200 c.
Mόλις ψηθούν τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.
Τόσο νόστιμα και εύκολα που δεν θα ξαναγοράσετε ποτέ σας κουλούρια γιατί θα τα λατρέψετε!!!Καλή σας επιτυχία

Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί