Κοτόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Βικης Αναματερου‎ για ΚΟΤΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Κοτόπιτα

Tέλεια κλασική παραδοσιακή που θα αρέσει σίγουρα σε ολους!!!

Φύλλο
3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1φλυτζανι νερό
μισό φλιτζάνι λάδι ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι μια κουταλιά σούπας ξίδι

Γέμιση
1 κοτόπουλο ξεψαχνισμένο
βρασμένο η
2 στήθος κοτόπουλου η
Κοτόπουλο ψητό που μας έχει περισσέψει χωρίς πέτσα πάντα
1 πιπεριά
1 κρεμμύδι
1 φλιτζάνι τυρί κίτρινο
1 ποτήρι γάλα μια κουταλιά κορν φλαουρ
5 φέτες γαλοπούλα
5 φέτες μπέικον
Αλάτι πιπέρι

Αν έχουμε ώμο κοτόπουλο κομματάκια μικρά το σοτάρουμε πρώτα με 2 κουταλιές λάδι να ροδίσει λίγο ρίχνουμε το κομμένο κρεμμύδι την πιπεριά το μπέικον την γαλοπούλα αφού μαλακώσουν ρίχνουμε το γάλα με το κορν φλαουρ μέσα που έχουμε διαλύσει και στο τέλος το τυρί πιπέρι και λίγο αλάτι αφήνουμε να κρυώσει
Αν το φτιάξετε με ψητό ή βραστό κοτόπουλο σοτάρουμε πρώτα τα λαχανικά και τα αλλαντικά και μετά προσθέτουμε το κοτόπουλο το γυρνάμε λίγο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα
Για το φύλλο βάζουμε σε λεκάνη τα υλικά στο τέλος το νερό μπορεί να πάρει και λιγότερο ζυμώνουμε και αφήνουμε μισή ώρα για ξεκούραση
Ανοίγουμε το φύλλο σε μέτριο ταψί ένα πάνω ένα κάτω ρίχνουμε την κρύα γέμιση τρυπάμε την επιφάνεια και ψήνουμε 180 αντιστάσεις να ροδίσει 40 λεπτά περίπου
Γίνεται και με σφολιάτα και με φύλλο κρούστας.