Υλικά
- 500 γρ. ρεβίθια
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 3 κ.γ. κύμινο σκόνη
- 3 κ.γ. κόλιανδρο σκόνη
- 1 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
- λίγη κανέλα
- λίγο μοσχοκάρυδο
- λίγο σκόρδο
- αλάτι - πιπέρι
- σουσάμι
- λάδι
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 4 κ.σ. αλεύρι
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το βράδυ, τα σουρώνουμε και τα χτυπάμε στο μπλέντερ να γίνουν ψίχουλα.
- Τα βάζουμε σε λεκάνη, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε.
- Πλάθουμε σε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Σως με ταχίνι
- 4 κ.σ. ταχίνι
- 1 κ.γ. μέλι
- Χυμός και ξύσμα λεμονιού
- αλάτι - πιπέρι
- σκόρδο ανάλογα τις γεύσεις μας
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπολάκι.