Μπιφτέκια με βρώμη



Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΒΡΩΜΗ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μπιφτέκια με βρώμη

Αφράτα ......πολύ πολύ μαλακά και πεντανόστιμα μοσχαρίσια μπιφτεκάκια με βρώμη αντί για ψωμί....!!!!Συνοδεύω με μπρόκολο και μαρούλι σαλάτα!!!!Απλά τέλεια..... δοκιμάστε τα.......!!!!!!

Υλικά
1 κιλό κιμά ελιά ή φέτα
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1/2 φλ βρώμη ( αντί για ψωμί)
1 κ.γ πάπρικα
μια τσιμπιά κύμινο
1 1/2 κ.γ κέτσαπ
1 κ.γ μουστάρδα ( εγώ έβαλα μουστάρδα με πιπεριά Φλωρίνης η οποία κυκλοφορεί τελευταία και είναι τέλεια...)
1 κ.γ ξύδι μπαλσάμικο
Αλάτι πιπέρι
Λίγο λαδάκι

Εκτέλεση
Βάζω σε ένα βαθύ μπολ τον κιμά μου , τρίβω το κρεμμύδι, προσθέτω τα μπαχαρικά μου , την κέτσαπ τη μουστάρδα το ξύδι το λαδακι , αλατοπιπερώνω και μουσκεύω τη βρώμη τόσο όσο να γίνει ένας πολύ παχύς χυλός.
Την προσθέτω κι αυτή και ζυμώνω πολύ πολύ καλά το κιμά μου .
Πλάθω μπιφτεκάκια και
ψήνω στο γκριλ στους 210 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου την κάθε πλευρά.
Σερβίρω με λεμονάκι.

Για τη σαλάτα μαρούλι
Διαλέγω τα τρυφερά φύλλα του μαρουλιού πλένω καλά ,τα στραγγίζω και τα ψιλοκόβω.
Προσθέτω 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο , λίγο άνηθο και ένα καροτάκι μικρό τριμμένο στο χοντρό τρίφτη.
Προσθέτω λαδάκι ξυδάκι και αλατάκι.

Για το μπρόκολο
Πλένω καλά το μπρόκολο και το χωρίζω σε τουφίτσες.
Τα βράζω σε αλατισμένο νερό για 7 λεπτά περίπου μέχρι να τσιμπιούνται.
Σερβίρω με λαδάκι και λεμονάκι.