Ζυγούρι κοκκινιστό με πατάτες στο φούρνο σαν τηγανητές



Μια συνταγή της κυρίας Marina Hatzidaki για ΖΥΓΟΥΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΣΑΝ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ζυγούρι κοκκινιστό με πατάτες φούρνου σαν τηγανητές 

(Ζυγούρι λέμε εδώ στην Κρήτη το μεγάλο πρόβατο) έγινε πολύ νόστιμο !!!

Υλικά
2 κιλά ζυγούρι από σπάλα
2 κρεμμύδια σε φετάκια
Ντομάτες πομοντόρο τριμμένες
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
Λίγο κύμινο
4 κόκκους μπαχάρι
1 ξύλο κανέλας
1 φύλλο δάφνης

Εκτέλεση
Βάζουμε το κρέας στη χύτρα με νερό να το κρύβει... Όταν αρχίσει και βγάζει τον αφρό το ξαφρίζουμε... Βράζουμε για 10 λεπτά, το σουρώνουμε και προσθέτουμε ζεστό νερό ίσα με το κρέας.... αλατίζουμε και βράζουμε για 20 λεπτά με κλεισμένη τη χύτρα.... Ανοίγουμε τη χύτρα όταν είναι έτοιμο, σουρώνουμε το ζωμό σε μικρή κατσαρόλα....(σε αυτό το ζωμό μπορούμε να φτιάξουμε μία μακαρονάδα με μπόλικο ξηρό ανθότυρο) και ρίχνουμε στη χύτρα τα κρεμμύδια το ελαιόλαδο τα μπαχαρικά και σοτάρουμε.... Στη συνέχεια προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα ανακατεύομαι δυο-τρεις φορές, ρίχνουμε λίγο ζωμό από το δικό του που έχουμε κρατήσει, και κλείνουμε τη χύτρα για άλλα 20 λεπτά ψήσιμο...✓✓

Πατάτες φούρνου σαν τηγανητές
Καθαρίζουμε κόβουμε και ξεπλένουμε πολύ καλά τις πατάτες...Τις ρίχνουμε σε μία καθαρή πετσέτα να τραβήξει τα νερά και τις απλώνουμε πάνω σε λαδόκολλα.... Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, λίγη ρίγανη και λίγη πάπρικα γλυκιά....Ανακατεύουμε και ψήνουμε στους 220 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.... Σερβίρουμε μαζί με το κοκκινιστό μας.... Γίνονται πεντανόστιμες και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις τηγανητές ...