Κολοκυθοκεφτέδες




Μια συνταγή της κυρίας Marina Hatzidaki για ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κολοκυθοκεφτέδες

Πεντανόστιμοι! Μπουκιά και συχώριο!

Υλικά
2 kg κολοκύθια μεγάλα
2 αυγά
2 ντομάτες καθαρισμένες μόνο τη σάρκα
2 ξερά κρεμμύδια
1 πιπεριά Φλωρίνης
Λίγο δυόσμο
Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2-3 κλαράκια άνηθο ψιλοκομμένο
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει
4 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
1 κούπα τυρί τριμμένο
200 γραμμάρια φέτα
Αλάτι πιπέρι και ρίγανη

Εκτέλεση
Τρίβουμε τα κολοκύθια τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να κατεβάσουν τα νερά τους.
Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες...τρίβουμε στο multi τα κρεμμύδια με την πιπεριά Φλωρίνης χωρίς να πολτοποιηθούν τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν και τα πιέζουμε λίγο με το χέρι μας.
Κατόπιν σε μία καθαρή πετσέτα αδειάζουμε το τριμμένο κολοκύθι και το στύβουμε πάρα πολύ καλά.
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε όλα μαζί τα υλικά και ανακατεύουμε.
Τα αφήνουμε στο ψυγείο για μισή με μία ώρα.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε κάμποσο ελαιόλαδο και μόλις κάψει παίρνουμε μείγμα με δύο κουτάλια το στρώνουμε και το ρίχνουμε στο τηγάνι πατάμε ελαφρώς από πάνω για να δώσουμε σχήμα.
Αφήνουμε να ψηθούν και να ροδοκοκκινίσουν και τις δύο πλευρές.
Τους βάζουμε σε μπόλικο απορροφητικό χαρτί για να απορροφήσει τα λάδια.