Μπουκιές χοιρινού με πιπεριές και ρύζι μπασμάτι



Μια συνταγή της κυρίας Marina Hatzidaki για ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΧΟΙΡΙΝΟΥ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΡΥΖΙ ΜΠΑΣΜΑΤΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μπουκιές χοιρινού με πιπεριές και ρύζι μπασμάτι

Έγινε λουκούμι! Πεντανόστιμο!

Υλικά
1 κιλό περίπου χοιρινό ψαχνό από σπάλα
5-6 χρωματιστές πιπεριές
Εγώ έβαλα κέρατο και Φλωρίνης
1 κρεμμύδι σε φετάκια
2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτηράκι κρασί
1 ποτηράκι ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
Πάπρικα γλυκιά ή καυτερή προαιρετικά
Μπούκοβο προαιρετικά

Εκτέλεση
Σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο στη συνέχεια προσθέτουμε το κρέας κομμένο σε μικρές μπουκίτσες, και το σκορδο.
Τσιγαρίζουμε πολύ καλά να θωρακιστεί το κρέας.
Σβήνουμε με το κρασί... Όταν εξατμιστεί προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατέβουμε.
Προσθέτουμε νερό ίσαμε το κρέας και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό να σιγοβράσει....όταν έχει μαλακώσει το κρέας προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε χοντρές λωρίδες.
Λίγο πριν κλείσουμε τη θερμοκρασία βάζουμε σε ένα μπολάκι 2 κουταλάκια κορν φλάουρ με λίγο νερό το αραιώνουμε και το ρίχνουμε μέσα.
Ανακατεύουμε αφήνουμε να κοχλάσει δύο λεπτάκια και κλείνουμε τη θερμοκρασία.
Αν θέλουμε στύβουμε και το χυμό ενός λεμονιού.
Εγώ έβαλα και είναι πεντανόστιμο 
Για το ρυζάκι βάζουμε 1 μέρος ρύζι 2 μέρη νερό, και το ανάλογο αλάτι.
Μόλις κοχλάσει χαμηλώνουμε στο μισό για 10 λεπτά.