Κοτόπιτα με σφολιάτα



ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ


Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • κοτόπουλο στήθος
  • μπέικον
  • μανιτάρια
  • πιπεριές κόκκινη, πράσινη, κίτρινη
  • τυριά τριμμένα (ρεγκάτο, γκούντα)
  • 2 κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • πάπρικα


Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κοτόπουλο για 20 λεπτά περίπου.
  2. Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε κομματάκια.
  3. Πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
  4. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε μια κουταλιά βούτυρο και τσιγαρίζουμε το μπέικον (κομμένο σε κομματάκια), τις πιπεριές και τα μανιτάρια.
  5. Μόλις τσιγαριστούν ρίχνουμε το κοτόπουλο και τη κρέμα γάλακτος.
  6. Ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
  7. Το αφήνουμε να πάρει μια βράση και το αποσύρουμε από τη φωτιά.
  8. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά
  9. Τέλος βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε ένα τετράγωνο ταψί, στρώνουμε το πρώτο φύλλο της ζύμης μας, ρίχνουμε την γέμιση και σκεπάζουμε από πάνω με το δεύτερο φύλλο.
  10. Χαράζουμε σχέδια στη ζύμη με μαχαίρι για να αναπνέει στο ψήσιμο και την αλείφουμε µε ένα χτυπημένο αυγό.
  11. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  12. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 45 - 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει.



Δημιουργός συνταγής: Elina Gelina

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!