ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ
Υλικά
- 2 φύλλα σφολιάτας
- κοτόπουλο στήθος
- μπέικον
- μανιτάρια
- πιπεριές κόκκινη, πράσινη, κίτρινη
- τυριά τριμμένα (ρεγκάτο, γκούντα)
- 2 κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κοτόπουλο για 20 λεπτά περίπου.
- Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε κομματάκια.
- Πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε μια κουταλιά βούτυρο και τσιγαρίζουμε το μπέικον (κομμένο σε κομματάκια), τις πιπεριές και τα μανιτάρια.
- Μόλις τσιγαριστούν ρίχνουμε το κοτόπουλο και τη κρέμα γάλακτος.
- Ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
- Το αφήνουμε να πάρει μια βράση και το αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά
- Τέλος βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε ένα τετράγωνο ταψί, στρώνουμε το πρώτο φύλλο της ζύμης μας, ρίχνουμε την γέμιση και σκεπάζουμε από πάνω με το δεύτερο φύλλο.
- Χαράζουμε σχέδια στη ζύμη με μαχαίρι για να αναπνέει στο ψήσιμο και την αλείφουμε µε ένα χτυπημένο αυγό.
- Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 45 - 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Δημιουργός συνταγής: Elina Gelina