Καρυδόπιτα

ΣΠΕΣΙΑΛ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ!!!!

Υλικά

10 αυγα χωρισμενα.
1/2 φλ.τσαγιου ζαχαρη.
1/2 φλ.τσαγιου καρυδοψιχα.
1/2 φλ.τσαγιου φρυγανια κοπανισμενη.
1 κουτ.γλυκου κανελα σε σκονη.
1 κουτ.γλυκου γαριφαλο.
Ξυσμα απο 1 πορτοκαλι.

Για το σιρόπι

2 και 1/2 φλ.τσαγιου ζαχαρη. 1 και 1/2 φλ.τσαγιου νερο. Φλουδα απο 1 πορτοκαλι!

Εκτέλεση

1.Βραζουμε ολα τα υλικα για το σιροπι για 5 λεπτα και το αφηνουμε να κρυωσει!
2.Χτυπαμε τους κροκους με την ζαχαρη!
3.Ανακατευουμε με το καρυδι,τη φρυγανια,τα μπαχαρικα,και το ξυσμα πορτοκαλιου.
4.Χτυπαμε τα ασπραδια μαρεγκα!
5.Ενωνουμε προσεκτικα τα δυο μειγματα ανακατευοντας απαλα με μια σπατουλα!
6.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 για 45 λεπτα!
7.Περιχυνουμε την καρυδοπιτα με το κρυο σιροπι!
8. Αφηνουμε τουλαχιστον 15 λεπτα πριν την κοψουμε!
9.Υλικα για 12 κομματια!
10.Ταψι 26 μεσα λαδοκολα!


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou