Τυρόπιτα με σιμιγδαλένια κρέμα



Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΑ ΚΡΕΜΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Τυρόπιτα με σιμιγδαλένια κρέμα

Φανταστική τυρόπιτα ταψιού με υπέροχη σιμιγδαλένια κρέμα και χειροποίητο φύλλο!!!!

Υλικά
Για το φύλλο
1/2 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
1 κούπα περίπου νερό χλιαρό
1 κ.σ ξύδι
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
1 κ.γ κοφτό αλάτι
Νισεστέ για το άνοιγμα του φύλλου

Για τη γέμιση
700 ml γάλα
3/4 φλ. του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
600 γρ φέτα
200 γρ ανθότυρο
1 κούπα γραβιέρα
2 αβγά
1 κ.σ βούτυρο
Λίγο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζω το γάλα στη φωτιά και όταν ζεσταθεί καλά ρίχνω βροχηδόν το σιμιγδάλι μου ανακατεύοντας .
Συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να βράσει και να πήξει η κρεμούλα .
Αποσύρω από την φωτιά ,προσθέτω το βούτυρο , σκεπάζω και αφήνω να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Όταν κρυώσει προσθέτω τα αβγά,τα τυριά και αλατοπιπερώνω με προσοχή.
Φτιάχνω το ζυμαράκι μου ,αφήνω λίγο να ξεκουραστεί και χωρίζω σε 4 μπαλίτσες.
Ανοίγω δύο φύλλα αρχικά πολύ λεπτά , λαδώνω το ταψάκι μου και στρώνω τα φύλλα.
Απλώνω τη γέμιση και κλείνω με τα άλλα δύο φύλλα .
Λαδώνω την επιφάνεια της τυρόπιτας και ραντίζω με λίγο νεράκι.
Ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς αντιστάσεις.