
Υλικά (για ένα μεγάλο ταψί του φούρνου 35*35)
- 1 μεγάλο και μισό ακόμα τσουρέκι σπιτικό ή και έτοιμο
 
Για το σιρόπι
- 600 γρ νερό
 - 700 γρ ζάχαρη
 - Χυμό από μισό λεμόνι
 
Για την κρέμα
- 9 φλ γάλα
 - 7 κ.σ γεματούτσικες κορν φλάουρ
 - 12 κ.σ κόφτες ζάχαρη
 - 3 αβγά
 - 3 βανίλιες
 - 3 κ.σ καλό βούτυρο αγελάδος
 - 1 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
 
Για τη σαντιγί
- 600 γρ κρέμα γάλακτος
 - 2 κ.σ ζάχαρη άχνη
 
Επιπλέον
- Αμύγδαλο φιλέ για διακόσμηση
 - κανέλα
 - κερασάκια
 
Εκτέλεση
- Κόβουμε σε φέτες 1,5 εκ. περίπου το τσουρέκι και το φρυγανίζουμε στο αερόθερμο, στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
 - Βγάζουμε από το φούρνο, το στρώνουμε στο ταψάκι μας και αφήνουμε να κρυώσει.
 - Ωστόσο φτιάχνουμε το σιρόπι. Βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό για 2 - 3 λεπτά, προσθέτουμε το λεμόνι και αφήνουμε να πάρει 2 βράσεις ακόμα.
 - Σιροπιάζουμε το τσουρέκι με το καυτό σιρόπι.
 - Αφού τραβήξει το σιροπάκι πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα.
 - Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη να κάψει (κρατάμε 2 φλυτζάνια για να διαλύσουμε το κορν φλάουρ).
 - Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα που κρατήσαμε, διαλύουμε το κορν φλάουρ και προσθέτουμε και τα αβγά.
 - Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά .
 - Όταν έχει κάψει το γάλα παίρνουμε 1 - 2 κουτάλες και προσθέτουμε στο μείγμα των αβγών για να ζεσταθούν.
 - Γυρίζουμε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρεμούλα.
 - Προσθέτουμε στο τέλος τις βανίλιες και το βούτυρο .
 - Τέλος πασπαλιστά ρίχνουμε πάνω στην κρέμα το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε επιφανειακά αρχικά να λιώσει το μπέικιν και να αφρίσει.
 - Ενσωματώνουμε σε όλη την κρέμα. (Η κρεμούλα με αυτό τον τρόπο γίνεται αφράτη και βελούδινη).
 - Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο σιροπιασμένο τσουρέκι.
 - Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει το γλυκό.
 - Στο μίξερ χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με την άχνη να γίνει σαντιγί.
 - Απλώνουμε πάνω στην κρύα κρέμα και πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ και έξτρα κανελίτσα.
 - Διακοσμούμε με κερασάκι ή γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας.
 - Αφήνουμε να παγώσει ιδανικά όλη τη νύχτα.
 
Δημιουργός συνταγής: Tzela Antonopoulou
