Πανακότα με σάλτσα κόκκινων φρούτων




Μια συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου για ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ εκτελεσμένη από την κυρία Maria Giannouli στην ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Πανακότα με σάλτσα κόκκινων φρούτων

Συστατικά
200 γραμμάρια γάλα φρέσκο
75 γραμμάρια ζάχαρη
1 φακελάκι ζελατίνα
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 βανίλια σε σκόνη

Για τη σάλτσα κόκκινων φρούτων:
260 γραμμάρια κόκκινα φρούτα
1 κουταλιά βούτυρο
80 ml κουμανταρία
1 κουταλιά καστανή ζάχαρη
Χρόνος ψύξης:
2 ώρες

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνετε το γάλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Προσθέτετε τη ζελατίνα και ανακατεύετε να διαλυθεί καλά.
Με τη ράβδο του minipimer ανακατεύετε καλά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος.
Γεμίζετε με το μίγμα μικρά γυάλινα βαζάκια πανακότας και όταν το μίγμα κρυώσει λίγο τα τοποθετείτε στο ψυγείο μέχρι να πήξει για τουλάχιστον 2 ώρες.
Τοποθετείτε ένα άλλο μικρό αντικολλητικό κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε τα κόκκινα φρούτα με την καστανή ζάχαρη και σοτάρετε για 1-2 λεπτά.
Σβήνετε με την κουμανταρία, προσθέτετε το βούτυρο και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δημιουργηθεί μία ωραία σάλτσα.
Σερβίρετε την πανακότα με τη σάλτσα κόκκινων φρούτων και τοποθετείτε από πάνω 2-3 φρέσκα blueberries.
Εγώ αντί για blueberries έβαλα φράουλες !!