Μπρέτσελ, κλασικά ψωμάκια και κρουασανάκια γεμιστά με λουκανικάκια



Μια συνταγή της κυρίας Μαρινας Μισαηλιδου‎ για ΜΠΡΕΤΣΕΛ, ΚΛΑΣΙΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook Γλυκά κουταλιού και φαγητά ....πιρουνιού!!


Μπρέτσελ, κλασικά ψωμάκια και κρουασανάκια γεμιστά με λουκανικάκια

Είναι πεντανόστιμα!

Για την ζύμη:
1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
1 φακ.ξερή μαγιά.
1 κ.σ. ζάχαρη
1κ.γ.αλάτι
2 κ.σ.λιωμένο βιτάμ
500 γρ.αλεύρι γ.ο.χ.

Ετοιμάζουμε την ζύμη και αφήνουμε να φουσκώσει.
Μόλις είναι έτοιμη πλάθουμε σε κορδόνια και δίνουμε το σχήμα των μπρέτσελ,--εάν θέλουμε σε ψωμάκια,και σε κρουσανάκια.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 6 κούπες νερό και 3/4 της κούπας μαγειρική σόδα μόλις βράσει ρίχνουμε μέσα τα μπρέτσελ για 1 λεπτό.
Τα τοποθετούμε μετά σε ταψί με λαδόκολλα τα αλείφουμε με κρόκο αυγού διαλυμένο με λίγο νερό. Ρίχνουμε χονδρό αλάτι και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.
Γίνονται το κάτι άλλο.