
Είναι πεντανόστιμα!
1 φακ. ξερή μαγιά
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. λιωμένο Βιτάμ
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
Μόλις είναι έτοιμη πλάθουμε σε κορδόνια και δίνουμε το σχήμα των μπρέτσελ,--εάν θέλουμε σε ψωμάκια και σε κρουσανάκια.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 6 κούπες νερό και 3/4 της κούπας μαγειρική σόδα μόλις βράσει ρίχνουμε μέσα τα μπρέτσελ για 1 λεπτό.
Τα τοποθετούμε μετά σε ταψί με λαδόκολλα τα αλείφουμε με κρόκο αυγού διαλυμένο με λίγο νερό. Ρίχνουμε χονδρό αλάτι και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.
Υλικά
Για την ζύμη
1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό1 φακ. ξερή μαγιά
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. λιωμένο Βιτάμ
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την ζύμη και αφήνουμε να φουσκώσει.Μόλις είναι έτοιμη πλάθουμε σε κορδόνια και δίνουμε το σχήμα των μπρέτσελ,--εάν θέλουμε σε ψωμάκια και σε κρουσανάκια.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 6 κούπες νερό και 3/4 της κούπας μαγειρική σόδα μόλις βράσει ρίχνουμε μέσα τα μπρέτσελ για 1 λεπτό.
Τα τοποθετούμε μετά σε ταψί με λαδόκολλα τα αλείφουμε με κρόκο αυγού διαλυμένο με λίγο νερό. Ρίχνουμε χονδρό αλάτι και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.
Γίνονται το κάτι άλλο.
Δημιουργός συνταγής: Μαρινα Μισαηλιδου