Λουκουμάδες παραλίας



Μια συνταγή της κυρίας Eleni Kappou για ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Λουκουμάδες παραλίας

Λουκουμάδες ζήτησαν τα παιδιά και χατήρια δεν χαλάω.

ΥΛΙΚΑ
350γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
40γρ. ζάχαρη 
1 φακελάκι. ξερή μαγιά (περίπου 8 γραμ) 
50γρ. βούτυρο 
150γρ. γάλα 
1/2 κ.γ. αλάτι 
1 μεσαίο αυγό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μιξερ σε χαμηλή ταχ για 5’ και έπειτα άλλα 10’ σε υψηλη.
Βγάζουμε τη ζύμη σε επιφάνεια εργασίας, αλευρώνουμε ελαφρά, διπλώνουμε 2-3 φορες την κάνουμε μπάλα και τη βάζουμε σε ελαφρώς λαδωμένο μπολ .
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να 2πλασαστει. (1,5-2 ώρες ανάλογα και με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος)
Την αδειάζουμε σε επιφάνεια αλευρωμένη, ζυμώνουμε/διπλώνουμε ελαφρά και ανοίγουμε φύλλο 1εκ. πάχος.
Κόβουμε δίσκους με κουπ πατ 10 εκ και στη μέση για να φτιάξουμε την τρύπα κόβουμε με ένα ποτηράκι του λικέρ/ρακί κλπ.
Απομακρύνουμε τα περισσεύματα ζύμης και ξανααπλώνουμε φύλλο, κάνοντας την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
Τα μικρά κομματάκια της μέσης, ή τα αφήνουμε όπως είναι και τα κάνουμε λουκουμαδάκια ή τα προσθέτουμε στην υπόλοιπη ζύμη .
Στη συνέχεια τοποθετούμε τους δίσκους σε κομμάτια αντικολλητικού χαρτιού ψησίματος (12Χ12 εκ) , σκεπάζουμε, αφήνουμε ½ ωρα και στη συνέχεια πιάνοντας ένα ένα τα χαρτάκια με τους δίσκους τηγανίζουμε ανά 2 ή 3 σε φαρδύ και βαθύ σκεύος με ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνοντας τα στο τηγάνι, αφαιρούμε με μια λαβίδα τα κομματάκια χαρτιού όπου ακουμπούσαν οι δίσκοι.
Μόλις τηγανισθούν και από τις δύο πλευρές (τους γυρίζουμε εν τω μεταξύ) τους βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να τραβηχτούν τα πολλά λάδια και κατευθείαν μετά σε μπολ με ζάχαρη.