
Τα αγαπημένα μου Τυροπιτάκια. Απίστευτη γεύση, πολύ αφράτα! Θα πάθετε πλάκα με την ζύμη.
1 ποτήρι νερού χλιαρό νερό (250ml)
1 κ.σ. Ζάχαρη
1 ποτήρι νερού χλιαρό γάλα (250ml)
1 ποτήρι νερού ηλιέλαιο (250ml)
1 κ.γ αλάτι
1 κιλό αλεύρι σχεδόν θα το δείτε στο ζύμωμα
1 αυγό
1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
Πιπέρι
Ζυμώνω και αφήνω να φουσκώσει.
Τρίβω την φέτα και προσθέτω το αυγό χτυπημένο, το γιαουρτι και το πιπέρι.
Ανοίγω ζυμαράκι, γεμίζω, κλείνω και πατάω τις άκρες με πιρούνι γύρω γύρω να κολλήσει και τα περνάω με αυγό.
Ψήνω στους 180 για 20-25 λεπτά περίπου στις αντιστάσεις.
Υλικά
1 φακελάκι ξηρή μαγιά1 ποτήρι νερού χλιαρό νερό (250ml)
1 κ.σ. Ζάχαρη
1 ποτήρι νερού χλιαρό γάλα (250ml)
1 ποτήρι νερού ηλιέλαιο (250ml)
1 κ.γ αλάτι
1 κιλό αλεύρι σχεδόν θα το δείτε στο ζύμωμα
Για την γέμιση
400γρ. Φέτα τριμμένη1 αυγό
1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ρίχνω την μαγιά και την λιώνω στο χλιαρό νερό. Ρίχνω μια κουτάλια ζάχαρη και προσθέτω το γάλα. Ανακατεύοντας ρίχνω το ηλιέλαιο, το αλάτι και το αλεύρι.Ζυμώνω και αφήνω να φουσκώσει.
Τρίβω την φέτα και προσθέτω το αυγό χτυπημένο, το γιαουρτι και το πιπέρι.
Ανοίγω ζυμαράκι, γεμίζω, κλείνω και πατάω τις άκρες με πιρούνι γύρω γύρω να κολλήσει και τα περνάω με αυγό.
Ψήνω στους 180 για 20-25 λεπτά περίπου στις αντιστάσεις.
Δημιουργός συνταγής: Eleni Kappou
