Αφράτα ψωμάκια γεμιστά με κιμά και κασέρι



Μια συνταγή της κυρίας Efi Prentza για ΑΦΡΑΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΚΑΣΕΡΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Αφράτα ψωμάκια γεμιστά με κιμά και κασέρι

Αφράτα ψωμάκια γεμιστά με κασέρι και μαγειρεμένο κιμά που περίσσεψε από τα μακαρόνια!!

Υλικά ζύμης:
300 γρ.γαλα φρέσκο χλιαρό
Ένα φακελάκι ξηρή μαγιά (8 γρ)
Ένα κ.γλ.ζάχαρη
Ενάμιση κ.γλ.αλατι
Δύο κ.γλ. λάδι.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει για να γίνει μαλακή και να μη κολλάει η ζύμη στα χέρια..(περίπου μισό κιλό)

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ εκτός το αλεύρι ανακατεύουμε με σύρμα χειρός και προσθέτουμε και το αλεύρι σιγά σιγά.
Αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει και κόβουμε 8 μπαλάκια.
Ανοίγουμε με πλάστη, βάζουμε μια κ.σ. κιμά και μια φέτα κασέρι, κλείνουμε αλείφουμε με αυγό αραιωμένο με νερό και πασπαλίζουμε με άσπρο και μαύρο σουσάμι.
Ψήνουμε σε λαδόκολλα στους 180 μισή ώρα περίπου στον αέρα μέχρι να πάρουν χρώμα.
*Αυτή τη ζύμη κάνω και σε πίτσα