Φιλέτο κοτόπουλο μπούτι στην κατσαρόλα με μανιτάρια και σως μουστάρδας



Μια συνταγή της κυρίας Efi Prentza για ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΠΟΥΤΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΩΣ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Φιλέτο κοτόπουλο μπούτι με μανιτάρια και σως μουστάρδας

Αυτό το φαγητό το λατρεύουμε οικογενειακώς!! Η γεύση του μοναδική!!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα σοτάρω σε λίγο ελαιόλαδο ένα μεγάλο κρεμμύδι και προσθέτω 4 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο και μισό κιλό μανιτάρια πλευρώτους.
Όταν αλλάξουν χρώμα τα φιλέτα προσθέτω αλάτι, πιπέρι, κάρυ, κύμινο, μουστάρδα και το χυμό ενός πορτοκαλιού.
Προσθέτω και μια κρέμα γάλακτος, ανακατεύω, προσθέτω λίγο νερό και βράζω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου μισή ώρα μέχρι να δέσει ωραία η σάλτσα.
Για το ρύζι (σαν ριζότο), σε νερό που βράζει βάζω 1,5 κούπα ρύζι με φλοιό και προσθέτω ένα καρότο σε φέτες, αλάτι, πιπέρι, κάρυ και μισή κούπα από ζεστό ζωμό κοτόπουλου.
Λίγο πριν βράσει το ρύζι βάζω 50 γρ. βούτυρο και βράζω μέχρι να σωθούν τα υγρά.