Τούρτα σοκολάτα φράουλα



Μια συνταγή του Χρήστου Παράσχου για ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Τούρτα σοκολάτα φράουλα

Για την βάση :
Θρυμματίζω στο μουλτι/πολυκόφτη 250γρ. μπισκότα OREO με γεύση φράουλα ολόκληρα. Τα ενσωματώνω μαζί με 80 γρ. βιταμ λιωμένο και τα πατάω σε ένα τσερκι με την παλάμη ή με την πίσω μεριά ενός κουταλιού να γίνει ομοιομορφο. Το βάζω στην κατάψυξη.

Για την μους:
Ψιλοκόβω 200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος και 200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα με γεύση πραλίνα και τις ρίχνω σε ενα βαθύ μπολ. Ρίχνω μέσα και 100 γρ σοκολάτα σταγόνες φράουλα.
Βάζω σε ένα κατσαρολακι 250 ml γάλα φρέσκο και το φέρνω σε σημείο βρασμού. Το ρίχνω μες στις σοκολάτες και ανακατεύω να λιώσουν. Χτυπάω στο μιξερ με το σύρμα 650γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά σε ελαφριά σαντιγί. Με μια μαριζ ενσωματώνω σιγα σιγα με απαλές κινήσεις λίγο λίγο από την σαντιγί στο μπολ με τις σοκολάτες μέχρι να έχω μια ωραία βελούδινη μους. Βγάζω το τσερκι από την κατάψυξη και ρίχνω μεσα την μους και στρώνω ομοιόμορφα από πάνω με την βοήθεια μιας παλέτας ή μαριζ.
Βάζω κατάψυξη για τουλάχιστον μια ολόκληρη νύχτα (8 με 10 ώρες).

Για το γλάσο :
Την επόμενη μέρα φτιάχνω το γλασο.
Ψιλοκόβω 250γρ σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος και την ρίχνω σε ένα μπολ. Σε ενα κατσαρολακι φέρνω σε σημείο βρασμού 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά και ρίχνω στην σοκολάτα να λιώσει. Προσθέτω ένα κουτάλι της σούπας μέλι και 1 κουταλιά βούτυρο και ανακατεύω καλά. Αφήνω να κρυώσει γύρω στους 32 βαθμούς.

Γλασάρισμα και διακόσμηση :
Βγάζω την τούρτα απο την κατάψυξη.
Με ένα φλόγιστρο ή με ένα πιστολάκι μαλλιών ζεσταίνω γύρω γύρω το τσέρκι και το βγάζω προσεκτικά.
Βάζω την τούρτα πάνω σε ένα σκεύος με λίγο ύψος και ρίχνω από πάνω το γλάσο να πάει παντού. Αφήνω λίγο να πέσει το γλάσο και μεταφέρω προσεκτικά την τούρτα σε μια βάση/δίσκο για τούρτα ή σε μια τουρτιέρα.
Κόβω φράουλες στην μέση και κολλάω γύρω γύρω στην βάση της τούρτας.
Την βάζω στο ψυγείο και σε λίγες ώρες θα ξεπαγώσει και θα είναι έτοιμη να καταναλωθεί.Καλή επιτυχία !!