Τυροκουλούρες



ΤΥΡΟΚΟΥΛΟΥΡΕΣ


Εύκολες και πολύ νόστιμες.


Υλικά

  • 1 κιλό μπλε αλεύρι Αλλατίνη
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 2 ποτήρια του νερού, χλιαρό νερό
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Μπορούμε να κάνουμε και την μισή δόση.
  • Τυρί της αρεσκείας μας. Εγώ έβαλα φέτα πικάντικη που μας αρέσει πολύ.


Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, ρίχνουμε την μαγιά, λίγο λίγο το νερό και ζυμώνουμε για 5-6 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το λάδι και ξαναζυμώνουμε για λίγο.
  3. Κάνουμε μια μπαλίτσα με την ζύμη, χαράζουμε έναν σταυρό στην επιφάνεια της, σκεπάζουμε την λεκάνη με ένα μάλλινο πανί και το βάζουμε σ’ ένα ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει, περίπου 1- 1 ½ ώρα.
  4. Όταν δούμε ότι δεν φαίνεται πλέον ο σταυρός, σημαίνει ότι είναι έτοιμο το ζυμάρι. Εάν δεν ξανανέβει το ζυμάρι σημαίνει ότι δεν έχει δυνατότητα να φουσκώσει άλλο, άρα είναι έτοιμο.
  5. Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.


Δημιουργός συνταγής: Asterw Rapti

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!