
ΤΥΡΟΚΟΥΛΟΥΡΕΣ
Εύκολες και πολύ νόστιμες.
Υλικά
- 1 κιλό μπλε αλεύρι Αλλατίνη
- 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
- 2 ποτήρια του νερού, χλιαρό νερό
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Μπορούμε να κάνουμε και την μισή δόση.
- Τυρί της αρεσκείας μας. Εγώ έβαλα φέτα πικάντικη που μας αρέσει πολύ.
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, ρίχνουμε την μαγιά, λίγο λίγο το νερό και ζυμώνουμε για 5-6 λεπτά.
- Προσθέτουμε το λάδι και ξαναζυμώνουμε για λίγο.
- Κάνουμε μια μπαλίτσα με την ζύμη, χαράζουμε έναν σταυρό στην επιφάνεια της, σκεπάζουμε την λεκάνη με ένα μάλλινο πανί και το βάζουμε σ’ ένα ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει, περίπου 1- 1 ½ ώρα.
- Όταν δούμε ότι δεν φαίνεται πλέον ο σταυρός, σημαίνει ότι είναι έτοιμο το ζυμάρι. Εάν δεν ξανανέβει το ζυμάρι σημαίνει ότι δεν έχει δυνατότητα να φουσκώσει άλλο, άρα είναι έτοιμο.
- Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.