Κουλούρια σουσαμένια


Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΣΟΥΣΑΜΕΝΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Κουλούρια σουσαμένια

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο μπολ 1 κιλό αλεύρι, ανοίγουμε μια λακουβιτσα, ρίχνουμε 1 φακελάκι ξερή μαγιά και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και μισό ποτήρι ζεστό νερό και τα ανακατεύουμε.
Το αφήνουμε 10 λεπτά να αφρίσει!
Στην συνέχεια κλείνουμε την λακουβίτσα με το αλεύρι!
Ρίχνουμε πάνω στο αλεύρι 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το ανακατεύουμε!
Τέλος προσθέτουμε περίπου 1,5 ποτήρι νερό ζεστό και ζυμώνουμε!
Θέλουμε αφρατη ζυμη!
Την σκεπάζουμε για 1 ώρα!
Συνεχίζουμε μεταφέρουμε την ζύμη στον αλευρωμένο πάγκο μας την ζυμώνουμε την κόβουμε κομμάτια και αυτά τα κομμάτια τα κάνουμε κορδόνια!
Οπότε ανά δυο κορδόνια φτιάχνουμε το κουλούρι και τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψί!
Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού,ρίχνουμε σουσάμι και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς προθερμασμενο αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 15 λεπτά φυσικά τον φούρνο!