Πουγκάκια και φλογέρες με κρέμα



Μια συνταγή της κυρίας Maria Xatzhstamatioy‎ για ΠΟΥΓΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Πουγκάκια και φλογέρες με κρέμα

Υλικα
1κιλο φυλλο κρουστας,
300 γραμ βουτυρο αγνο γαλακτος,
200 γραμ λαδι ελαφρυ αναμεικτο,

Κρεμα
350 γραμ σιμιγδαλι χοντρο,
2 κουτια γαλα ζαχαρουχο ,
6 κουτια νερο (συσκευασια του γαλακτος),
μια πλουσια κουταλια βουτυρο από την ανω ποσοτητα,
λιγο ξυσμα από λεμονι,

Σιροπι
4 κουπες ζαχαρη ,
3 κουπες νερο,
λιγο ξυσμα λεμονιου
και 1 κ.σ. χυμο λεμονιου ,
1 σφηνακι λεμοντσελο.

Εκτελεση
Ετοιμαζουμε τη κρεμα και το σιροπι πολλες ωρες πριν, καλυτερα από το βραδυ .
Τα θελουμε κρυα.
Σιροπι
Βαζουμε το νερο τη ζαχαρη σε κατσαρολα μολις παρουν βραση προσθετουμε το χυμο χαμηλωνουμε τη φωτια σε μετρια κι αφηνουμε να βρασουν 10 λεπετα. 
Θελουμε καλα δεμενο σιροπι. 
Αποσυρουμε από τη φωτια προσθετουμε το ξυσμα και το λεμοντσελο.

Κρεμα
Σε πλατια κατσαρολα βαζουμε το ζαχαρουχο , το νερο , το βουτυρο να βρασουν .
Μολις παρουν 2-3 βρασεις κλεινουμε τη φωτια και κατευθειαν με προσοχη ριχνουμε το σιμιγδαλι και το ξυσμα.
Ανακατεουμε συνεχως με συρμα ωσπου να πηξει.
Όχι εντελως .
Τη θελουμε να γυαλιζει.
θα ψηθει κιολας..
Σκεπαζουμε με διαφάνεια την επιφανεια της κρεμας για να μην σχηματιστει κορα.
Την αφηνουμε να κρυωσει.
Παιρνουμε φορμα που κανουμε ατομικα κεηκ, ή, φορμακια για ατομικα κέικ.
Βουτυρωνουμε
Παιρνουμε το φυλλο .
Κοβουμε κατά μηκος στη μεση και κατά πλατος δυο φορες .
Θα σχηματισθουν 6 τετραγωνα.
Για το κάθε πουγκι θα χρειαστουμε 3 φυλλα αν είναι χοντρα ,4 αν είναι λεπτα .
Βουτυρωνουμε καλα το καθενα κυριως στις ακρες και τοποθετουμε το ένα πανω στο άλλο ,σταυρωτα . Μεταφερουμε τα φυλλα όπως ειναι στις φορμιτσες με το βουτυρωμενο φυλλο να ακουμπα τη βαση της κάθε φορμιτσας .
Βαζουμε 1 γενναια κουταλια η και 1,1/2 κουταλια (αν την παιρνει η φορμα) απ τη γεμιση.
Κλεινουμε όλα τα φυλλα μαζι ,πιεζουμε να κολλησουν με την κρεμα . Βουτυρωνουμε αμεσως το κάθε πουγκι.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 βαθμους σε αντιστασεις, τοποθετωντας την φορμα ή το ταψι μας, στην κατω- κατω σχαρα, για μια ωρα.
Ελεγχουμε να παρουν ένα χρυσαφενιο χρωμα και κατεβαζουμε τη θερμοκρασια αν χρειαστει.
Αυτές είναι οι ιδανικες συνθηκες στο δικο μας φουρνο.
Συνεχισαμε με φλογερες .
Εγιναν 12 πουγκια και 36 φλογερες.