Κολοκυθοκεφτέδες με κίτρινη κολοκύθα και Σως γιαουρτιού



Δύο συνταγές της κυρίας Marina Hatzidaki για ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ και ΣΩΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κολοκυθοκεφτέδες με κίτρινη κολοκύθα

Σκέτη γλύκα 😋😋 πολύ νόστιμοι... περισσότερο από τα πράσινα κολοκύθια.. έχει αυτό το φινετσάτο άρωμα και τη γλύκα που ταιριάζει απόλυτα με τα αλμυρά τυριά όπως είναι η φέτα...

Υλικά
1 κιλό κολοκύθα καθαρισμένη
2-3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
4-5 κλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
250 γρ. φέτα καλή
100 γρ κεφαλοτύρι
7-8 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 αυγά
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη

Εκτέλεση
Τρίβουμε τη κολοκύθα στο τρίφτη από τη μεριά της ντομάτας.... ρίχνουμε αλατάκι, ανακατεύουμε και τη βάζουμε στο σουρωτήρι να βγάλει τα νερά της για κανένα δίωρο.
Κατόπιν τη στύβουμε πολύ καλά σε καθαρή πετσέτα....την αδειάζουμε στο μπολ και προσθέτουμε όλα τα παραπάνω υλικά.
(Το κρεμμύδι το σοτάρω με 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε μικρό τηγανάκι ίσα να γυαλίσει...) Γίνεται πιο ελαφρύ.
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για όση ώρα θέλουμε... πρέπει να μείνει έστω μισή ωρίτσα.
Τέλος τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο, παίρνοντας μια κουταλιά, που τη στρώνουμε ωραία με ένα δεύτερο κουτάλι και ρίχνουμε στο λάδι που καίει στην αρχή, και μετά σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία.
Το αλάτι το βάζουμε με φειδώ επειδή βάζουμε τα τυριά.
Αν δούμε ότι είναι πολύ υδαρές, προσθέτουμε ακόμα λίγο αλεύρι.
Επίσης προσέχουμε τη θερμοκρασία για να μη μας αρπάξουν.
Κι όταν τους βγάζουμε από το τηγάνι τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Καλή επιτυχία σε όσους θελήσουν να τους φτιάξουν

Σως γιαουρτιού

1 στραγγιστό γιαουρτάκι
2 κουταλάκια μουστάρδα
1 κουταλάκι μέλι
Αλάτι και λίγο λεμόνι
Ανακατεύουμε όλα μαζί Πολύ καλά να αναμειχθούν.
Είναι πολύ νόστιμα και δίνει δροσιά στους κεφτέδες.