Σουτζουκάκια Σμυρνέικα

Πεντανόστιμο με φρέσκες ώριμες ντομάτες.
Μπουκιά και συχώριο

Υλικά

500 γραμμάρια κιμά
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
4 κουταλιές φρυγανιά
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 κλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
4-5 κλαράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 αυγό
Λίγο κρασί
Αλάτι πιπέρι και κύμινο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά... Πλάθουμε τα σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμε ίσα να πάρουν ένα ελαφρύ χρωματάκι.
Σάλτσα ντομάτας
Τρίβουμε 4-5 πολύ ώριμες ντομάτες τις βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα, και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι κύμινο, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, ένα ποτηράκι κρασί και αφήνουμε να βράσει πολύ καλά να δέσει... Όταν είναι έτοιμη ρίχνουμε μέσα τα σουτζουκάκια με δυο-τρεις κουταλιές ελαιόλαδο από το τηγάνι, και αφήνουμε να πάρουν δυο-τρεις βράσεις σε χαμηλή θερμοκρασία.
Βράζουμε το ρύζι σε αναλογία 1 ρύζι 2 νερό με λίγο αλάτι... όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε στο μισό και βράζουμε για 10 λεπτά.
Σερβίρουμε με τα σουτζουκάκια και και μπόλικη σαλτσούλα..
Δημιουργός συνταγής: Marina Hatzidaki