Σουτζουκάκια Σμυρνέικα



Μια συνταγή της κυρίας Marina Hatzidaki για ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Σουτζουκάκια Σμυρνέικα με ρύζι μπασμάτι

Πεντανόστιμο με φρέσκες ώριμες ντομάτες.
Μπουκιά και συχώριο

Υλικά
500 γραμμάρια κιμά
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
4 κουταλιές φρυγανιά
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 κλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
4-5 κλαράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 αυγό
Λίγο κρασί
Αλάτι πιπέρι και κύμινο

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά... Πλάθουμε τα σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμε ίσα να πάρουν ένα ελαφρύ χρωματάκι.
Σάλτσα ντομάτας
Τρίβουμε 4-5 πολύ ώριμες ντομάτες τις βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα, και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι κύμινο, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, ένα ποτηράκι κρασί και αφήνουμε να βράσει πολύ καλά να δέσει... Όταν είναι έτοιμη ρίχνουμε μέσα τα σουτζουκάκια με δυο-τρεις κουταλιές ελαιόλαδο από το τηγάνι, και αφήνουμε να πάρουν δυο-τρεις βράσεις σε χαμηλή θερμοκρασία.
Βράζουμε το ρύζι σε αναλογία 1 ρύζι 2 νερό με λίγο αλάτι... όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε στο μισό και βράζουμε για 10 λεπτά.
Σερβίρουμε με τα σουτζουκάκια και και μπόλικη σαλτσούλα..