Γεμιστό κοτόπουλο με ρύζι και κιμά

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη γέμιση

Βαζουμε στην κατσαρολα στην εστια μισο φλυντζανι τσαγιου ελαιολαδο τριβουμε 2 ξερα κρεμμυδια και τα αχνιζουμε!
Ριχνουμε 300 γραμμαρια κιμα μοσχαρισιο αλατι πιπερι και το ανακατευουμε 5 λεπτα!
Προσθετουμε 1 φλυντζανι τσαγιου ρυζι καρολινα και τα ανακατευουμε!
Ριχνουμε λιγο νερο και αφηνουμε να το πιει!
Το κατεβαζουμε προσθετουμε λιγες σταφιδες και το αφηνουμε με κλειστο καπακι να φουσκωσει

Για το κοτόπουλο

Βαζουμε στο μπρικι 3 κουταλιες μαργαρινη,αλατι-πιπερι-κοκκινο πιπερι και τα ανακατευουμε !
Το τοποθετουμε σε ολο το κοτοπουλο μεσα-εξω!
Γεμιζουμε το κοτοπουλο το τοποθετουμε στην γαστρα ριχνουμε πανω στο κοτοπουλο 1 φλυντζανι τσαγιου ελαιολαδο κλεινουμε το καπακι και το τοποθετουμε στον φουρνο στους 180 βαθμους μεχρι να κοκκινησει καλα ελέγχοντας το!


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou