Πιτάκια με τυρί κρέμα και γαλοπούλα



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Πιτάκια με τυρί κρέμα και γαλοπούλα

1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 κ.γ αλάτι
2 φλιτζάνι αλεύρι γ.ο.χ. μαζί με 2 κ.γ. μπέικιν
1 κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο γάλα

Βάζω το λάδι με το γάλα και τα ανακατεύω.
Προσθέτω το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και το αλάτι και ζυμώνω ώστε να έχω μια εύπλαστη ζύμη.
Την αφήνω μισή ώρα να ξεκουραστεί σκεπασμένη με μια πετσέτα.
Μετά παίρνω ένα μπαλάκι στα χέρια μου.
Το ανοίγω και βάζω μέσα 1 κ.γ. τυρί κρέμα και ένα κομμάτι γαλοπούλα.
Το κλείνω με το πιρούνι.
Τα βάζω σε λαδόκολλα, τα αυγουλώνω και ψήνω στους 180 βαθμούς, για 20 - 25 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Γέμιση μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε.
Εγώ έκανα και μερικά με κιμά που μου είχε περισσέψει.