Cheesecake με λευκή σοκολάτα και φρέσκες φράουλες



Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για CHEESECAKE ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΕΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Cheesecake με λευκή σοκολάτα και φρέσκες φράουλες

Για ένα τσέρκι 26 εκ.

Υλικά
Για την κρέμα
250 γρ κρέμα γάλακτος
250 γρ Φιλαδέλφεια
150 γρ λευκή σοκολάτα
10.γρ φύλλα ζελατίνας (5 φύλλα των 2 γρ)
1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
4 κ.σ καυτό νερό
1 κεσεδάκι φράουλες

Για την βάση
500 γραμμάρια μπισκότα oreo
150 γρ. βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση
Τρίβουμε στο μούλτι τα μπισκότα (ολόκληρα δεν διαχωρίζω την κρέμα τους)να γίνουν σκόνη και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.
Πλένω και στεγνώνω τις φράουλες και τις κόβω σε κυβάκια.( Κρατάω λίγες για διακόσμηση).
Απλώνω στη βάση από ένα τσέρκι αποκτώμενο 26 εκ. το μπισκότο.
Το βάζω στο ψυγείο να παγώσει.
Βάζω στο μίξερ το τυρί κρέμα να χτυπηθεί και να αφρατέψει( να γίνει λεία κρέμα) σε δυνατή ταχύτητα.
Προσθέτω σταδιακά την κρέμα γάλακτος(βροχηδόν) και αφού πήξει η κρέμα μου προσθέτω και το ζαχαρούχο επίσης σιγά σιγά(βροχηδόν) να προλαβαίνει να ενσωματώνεται στο μείγμα.
Ωστόσο έχω λιώσει στο φούρνο μικροκυμάτων τη λευκή σοκολάτα και έχω βάλει τα φύλλα της ζελατίνης σε κρύο νερό να μουσκέψουν.
Προσθέτω τη λιωμένη σοκολάτα μέσα στο μείγμα του τυριού και ανακατεύω καλά τη ζελατίνη μου μέσα στις τέσσερις κουταλιές της σούπας καυτό νερό να διαλυθεί.
Τις προσθέτω και αυτές μέσα στο μείγμα.( Λιώνετε τη σοκολάτα και διαλύστε τη ζελατίνη καλύτερα πριν ξεκινήσετε την κρέμα , να τα έχετε έτοιμα προς χρήση).
Απλώνω τη μισή κρέμα στη βάση.
Προσθέτω και κάνω μια στρώση με τις φράουλες πάνω στην κρέμα και τελειώνω με την υπόλοιπη κρέμα που κράτησα.
Βάζω στο ψυγείο να παγώσει καλά ιδανικά όλο το βράδυ και διακοσμώ με σαντιγί φρέσκες φραουλίτσες και μπισκότα.
Αφαιρώ το τσέρκι διακοσμώ και σερβίρω!