Pina Colada



Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για PINA COLADA από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Pina Colada

Στην ουσία είναι ρεβανί με καρύδα και κρέμα με κομμάτια ροδάκινου....!!!!!
Η κλασσική πίνα κολάντα θέλει ανανά.....εγώ όμως είχα σπιτική κομπόστα ροδάκινο....οπότε και το επέλεξα !!!!!

Υλικά Για ταψάκι 25*35
ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΒΑΝΙ
175 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 φλ ζάχαρη
3 αβγά
3/4 φλ αλεύρι
3/4 φλ σιμιγδάλι χοντρό
3/4 φλ καρύδα
100 γρ γιαούρτι
Ξύσμα από μισό λεμόνι
1 κ.σ κόφτη μπεικιν
μια πρέζα αλάτι
2 βανιλιες

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
3 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
Χυμό από μισό λεμόνι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
6 φλ γάλα
7 κ.σ κοφτές ζάχαρη
5 κ.σ γεματουτσικες κορν φλάουρ
2 αβγά
2 κ.σ βούτυρο αγελάδος
1 κ.γ μπεικιν πάουντερ
1 μεγάλη κονσέρβα κομποστα ανανα ή ροδάκινο κομμένη σε κυβακια ( κρατάω λίγο για το γαρνίρισμα σε φετουλες)

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΊ
400 γρ κρέμα γάλακτος
1 κ.σ άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το ρεβανί
Στον κάδο του μίξερ χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και να ασπρίσουν .
Προσθέτω ένα ένα τα αυγά και χτυπάω να ενσωματωθούν στο μείγμα.
Σε ένα μπολ παράλληλα ανακατεύω όλα τα στερεά υλικά μαζί αλεύρι, σιμιγδάλι, ινδοκάρυδο, μπέικιν ,βανιλιες, ξύσμα λεμονιού και αλάτι.
Χαμηλώνω λίγο την ταχύτητα και προσθέτω εναλλάξ το γιαούρτι με τα στερεά υλικά.
Απλώνω το ρεβανί στο ταψάκι μου το οποίο έχω βουτυρώσει καλά.
Ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 40 λεπτά περίπου.
Όσο ψήνεται το γλυκό ετοιμάζω το σιρόπι μου.
Βράζω όλα τα υλικά μαζί για 6 λεπτά.
Σιροπιάζω το καυτό γλυκό με το καυτό σιρόπι και
αφήνω να κρυώσει.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την κρέμα
Σε μία κατσαρολίτσα βάζω το γάλα με τη ζάχαρη να κάψουν ( κρατάμε 1 φλ. γάλα από το σύνολο της συνταγής που αναγράφεται για να διαλύσουμε το κορν φλάουρ).
Σε ένα μπολ χτυπάω ελαφρώς τα αβγά,προσθέτω το γάλα το κορν φλάουρ, τις βανίλιες και ανακατεύω καλά.
Αφού κάψει καλά το γάλα ρίχνω λίγο στο μείγμα των αβγών για να ανεβάσω λίγο τη θερμοκρασία τους.
Ανακατεύω και τα γυρίζω στην κατσαρόλα.
Ανακατεύω συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα μου.
Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το βούτυρο.
Τέλος πασπαλιστά ρίχνω το μπεικιν και με το σύρμα μου ανακατεύω επιφανειακά να αφρίσει το μπέικιν και να διαλυθεί.
Ενσωματώνω μέσα στην κρέμα μου.
Απλώνω την κρέμα όπως είναι καυτή πάνω στο γλυκό.
Στραγγίζω και στεγνώνω καλά τα φρούτα μου με χαρτί κουζίνας,τα ψιλοκόβω και τα βάζω πάνω από τη κρέμα μου σπρώχνοντας τα να βυθιστούν μέσα.
Αφήνω να κρυώσει και να σταθεί.
Χτυπάω την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και απλώνω στο γλυκό μου.
Γαρνίρω το γλυκό με καρύδα , καβουρδισμένα αμύγδαλο φιλέ, κομπόστα σε φετάκια και κερασάκια!