Ραβιόλια (Ravioli)



Μια συνταγή του κυρίου Αλέξη Παράσχου για ΡΑΒΙΟΛΙΑ (RAVIOLI) από τη σελίδα στο Facebook Foodlust


Ραβιόλια (Ravioli)

Ο τρόπος που φτιάχνουμε ραβιόλια !!

Υλικά:
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
4 κρόκοι αυγών
40 γρ. ελαιόλαδο
70 γρ. νερό
αλάτι
1 κρόκο αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό

Για τη γέμιση:
300 γρ. κατσικίσιο τυρί
50 γρ. λιαστές ντομάτες
1 κ.σ. θυμάρι
1 κ.σ. ρίγανη
πιπέρι

Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, τους κρόκους, το ελαιόλαδο, το νερό, το αλάτι και χτυπάμε με τον γάντζο μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σε αυτό το σημείο η ζύμη θα τρίβεται και δεν θα είναι συμπαγής. Αφαιρούμε τον κάδο και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να δέσει και να σφίξει.
Ξαναβάζουμε την ζύμη στον κάδο,τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Αφαιρούμε από το ψυγείο, βγάζουμε τη μεμβράνη και κόβουμε τη ζύμη σε τέσσερα κομμάτια.
Πλάθουμε το ένα κομμάτι και το κάνουμε λωρίδα. Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας μας, βάζουμε τη λωρίδα πάνω και την πιέζουμε λίγο με τα δάχτυλά μας.
Προσθέτουμε αλεύρι και ανοίγουμε με έναν πλάστη μέχρι να έχουμε ένα πολύ λεπτό και πλατύ φύλλο.(πολύ λεπτό!)
Το κόβουμε περιμετρικά με ένα μαχαίρι ώστε να γίνει ίσιο. Το διπλώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη. Καλύπτουμε με μία πετσέτα για να μην ξεραθεί.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα κομμάτια.

Για τη γέμιση:
Παίρνουμε ένα μπολ και σπάμε εκεί μέσα το κατσικίσιο τυρί.
Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τις βάζουμε στο μπολ με το τυρί. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά.
Προσθέτουμε πιπέρι, θυμάρι, ρίγανη και ανακατεύουμε.

Για το γέμισμα:
Απλώνουμε το ένα ζυμάρι στον πάγκο εργασίας μας.
Βάζουμε γέμιση κατά μήκος της ζύμης αφήνοντας ένα κενό 2 εκατοστών περίπου μεταξύ τους.
Αλείφουμε με ένα πινέλο τη ζύμη, περιμετρικά από τη γέμιση, με τον αραιωμένο κρόκο.
Διπλώνουμε τη ζύμη από τη μεγάλη πλευρά έτσι ώστε να καλύψουμε τη γέμιση.
Πατάμε απαλά τη γέμιση για να φύγει ο αέρας και στη συνέχεια πιέζουμε τη ζύμη ώστε να κολλήσει καλά.
Με ένα μαχαίρι χωρίζουμε τα ραβιόλι.
Τοποθετούμε μία κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά.
Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό, προσθέτουμε αλάτι και βάζουμε τα ραβιόλι.(Δεν τοποθετούμε το αλάτι πρίν πάρει βράση το νερό μας διότι το αλάτι έχει την ιδιότητα να καθυστερεί την βράση)
Όταν αρχίσουν να ανεβαίνουν στην επιφάνεια τότε είναι έτοιμα.
Τέλος τα αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα ώστε να στραγγίξουν.
Καλή επιτυχία σε όσους και όσες επιχειρήσουν να τα φτιάξουν!!