Red velvet cake

Το απόλυτο red velvet cake Το πιο νόστιμο αφράτο κέικ με κόκκινο παντεσπάνι και μοναδική βελούδινη κρέμα.Δοκιμάστε το όλοι!

Υλικά

  • 2,5 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 κ.γ. κακάο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1,5 φλυτζάνι ηλιέλαιο
  • 1 φλυτζάνι ξινόγαλο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 βανίλια
  • 4 κ.σ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαςτικής (πάστα)

Για το γλάσο (διπλή δόση)

  • 125 γρ. βούτυρο
  • 500 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 πακέτο ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο, το αλάτι και τη σόδα και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
  2. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, τη βανίλια, το λάδι, το ξινόγαλο, το ξύδι και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
  3. Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά και ανακατεύουμε καλά.
  4. Μοιράζουμε το μείγμα σε 2 - 3 μικρότερα ταψάκια στρωμένα με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς με αέρα για 30 λεπτά.
  5. Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά για το γλάσο στο μίξερ.
  6. Βάζουμε εναλλάξ δίσκους κέικ και γλάσο και καλύπτουμε το κέικ και εξωτερικά με το γλάσο.

Παρατηρήσεις 

  • Όταν ίσιωσα τους δίσκους, τα κομμάτια τα έκανα τρίμματα για να στολίσω το γλυκό και να φτιάξω τις κόκκινες μπαλίτσες μαζί με λίγη κρέμα.
  • Για να στερεώσω τους δίσκους και να τους καλύψω με την κρέμα στερέωσα με τρία καλαμάκια από σουβλάκι από πάνω μέχρι κάτω.
Δημιουργός συνταγής: Βικη Αναματερου, συνταγή Αργυρώ Μπαρμπαρίγου