Red velvet cake



Μια συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για RED VELVET CAKE εκτελεσμένη από την κυρία Βικη Αναματερου‎ στην ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!


Red velvet cake

Το απόλυτο red velvet cake Το πιο νόστιμο αφράτο κέικ με κόκκινο παντεσπάνι και μοναδική βελούδινη κρέμα.Δοκιμάστε το όλοι!

Υλικά
2 μισή φλυτζάνια αλεύρι
1 κγ κακαο
1 κγ αλάτι
1 κγ σοδα
2 φλυτζάνια ζάχαρη

2 αυγά
1 μισή φλυτζάνι ηλιέλαιο
1 φλυτζάνι ξυνόγαλο
1 κσ ξύδι
1 βανίλια
4 κσ κόκκινο χρώμα πάστα

Κοσκινιζουμε όλα τα υλικά αλεύρι κακάο αλάτι σόδα και προσθέτουμε τη ζάχαρη
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά τη βανίλια το λάδι το ξυνογαλο το ξύδι και το χρώμα ρίχνουμε τα υγρά στα στερεά και ανακατεύουμε το μοιράζουμε σε 2 η τρία μικρότερα ταψακια με λαδόκολλα και ψήνουμε αέρα 160 βαθμούς 30 λεπτά

Επικάλυψη διπλή δόση
125 γρ βούτυρο
500 τυρί κρέμα
1 πακέτο άχνη

Τα χτυπάμε όλα στο μίξερ και καλύπτουμε και ανάμεσα και απέξω η κρέμα είναι ανάλογα τα γούστα μου την έχω πειράξει και όταν ίσιωσα τους δίσκους τα κομμάτια τα έκανα τρίμματα για να στολίσω το γλυκό και να φτιάξω τις κόκκινες μπαλίτσες μαζί με λίγη κρέμα για να στερεώσω τους δίσκους και να τους καλύψω με την κρέμα στερέωσα με τρία καλαμάκια από σουβλάκι από πάνω μέχρι κάτω.