
Το απόλυτο red velvet cake Το πιο νόστιμο αφράτο κέικ με κόκκινο παντεσπάνι και μοναδική βελούδινη κρέμα.Δοκιμάστε το όλοι!
Υλικά
- 2,5 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 κ.γ. κακάο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. σόδα
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1,5 φλυτζάνι ηλιέλαιο
- 1 φλυτζάνι ξινόγαλο
- 1 κ.σ. ξύδι
- 1 βανίλια
- 4 κ.σ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαςτικής (πάστα)
Για το γλάσο (διπλή δόση)
- 125 γρ. βούτυρο
- 500 γρ. τυρί κρέμα
- 1 πακέτο ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο, το αλάτι και τη σόδα και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
- Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, τη βανίλια, το λάδι, το ξινόγαλο, το ξύδι και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
- Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά και ανακατεύουμε καλά.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε 2 - 3 μικρότερα ταψάκια στρωμένα με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς με αέρα για 30 λεπτά.
- Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά για το γλάσο στο μίξερ.
- Βάζουμε εναλλάξ δίσκους κέικ και γλάσο και καλύπτουμε το κέικ και εξωτερικά με το γλάσο.
Παρατηρήσεις
- Όταν ίσιωσα τους δίσκους, τα κομμάτια τα έκανα τρίμματα για να στολίσω το γλυκό και να φτιάξω τις κόκκινες μπαλίτσες μαζί με λίγη κρέμα.
- Για να στερεώσω τους δίσκους και να τους καλύψω με την κρέμα στερέωσα με τρία καλαμάκια από σουβλάκι από πάνω μέχρι κάτω.

Δημιουργός συνταγής: Βικη Αναματερου, συνταγή Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
