Red velvet cake



RED VELVET CAKE


Αυτό το Red velvet cake είναι χάρμα οφθαλμών και πεντανόστιμο !!!!

Υλικά
Μισή κούπα γάλα + 1κ.γλ. Ξύδι
2,5 κούπες αλεύρι
2 κούπες ζάχαρη
2 αυγά
1 κ.σ κακάο
0,5 κ.γλ αλάτι
1,5 κούπες σπορέλαιο
1κ.γλ μαγειρική σόδα
1κ.σ ξύδι
Βανίλια για άρωμα
2κ.γλ κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση
Ανακατέψτε το γάλα με το ξύδι και αφήστε το να κόψει
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά
Σε άλλο μπολ χτυπάμε ελαφρά όλα τα υγρά υλικά και προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού ώστε να έχουμε ένα μείγμα χωρίς σβόλους.
Σε αυτή την φάση Χωρίζουμε το μείγμα σε τρεις βουτυρωμένες και αλευρωμένες φόρμες και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά ή ωσότου να βγαίνει στεγνή η οδοντογλυφίδα.

Για το creame cheese frosting
600 γρ τυρί Φιλαδέλφεια
150 γρ βούτυρο
Λίγη βανίλια
4 κούπες ζάχαρη άχνη

Τα υλικά για το frosting πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
Χτυπάμε πρώτα το βούτυρο να αφρατέψει και μετά προσθέτουμε το τυρί και την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθει το μείγμα.

ΠΗΓΗ: Evi Bithari