Αυτό το Red velvet cake είναι χάρμα οφθαλμών και πεντανόστιμο !!!!
Υλικά
- 1/2 κούπα γάλα + 1 κ.γ. ξύδι
- 2,5 κούπες αλεύρι
- 2 κούπες ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 κ.σ κακάο
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1,5 κούπες σπορέλαιο
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.σ. ξύδι
- βανίλια για άρωμα
- 2 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Για το create cheese frosting
(Τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου)- 600 γρ τυρί Φιλαδέλφεια
- 150 γρ βούτυρο
- Λίγη βανίλια
- 4 κούπες ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε το γάλα με το ξύδι και το αφήνουμε να κόψει.
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά
- Σε άλλο μπολ χτυπάμε ελαφρά όλα τα υγρά υλικά και προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού ώστε να έχουμε ένα μείγμα χωρίς σβόλους.
- Σε αυτή την φάση χωρίζουμε το μείγμα σε τρεις βουτυρωμένες και αλευρωμένες φόρμες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά ή ωσότου να βγαίνει στεγνή η οδοντογλυφίδα.
Για το creame cheese frosting
- Χτυπάμε πρώτα το βούτυρο να αφρατέψει και μετά προσθέτουμε το τυρί και την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθει το μείγμα.