Κοτόπουλο με μακαρόνια στο φούρνο



ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Άλλο ένα φαγάκι που έμαθα από τη γιαγιά μου...Γίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως κάνουμε και το γιουβέτσι...
Περιττό να σας πω πόσο απλό αλλά πεντανόστιμο είναι αυτό το φαγάκι.

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα ταψί το κοτόπουλο σε μερίδες και ρίχνουμε λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι, 1 βιολογικό ζωμό λαχανικών (προαιρετικά), ντοματοχυμό ή πελτέ ντομάτας και 2 ποτήρια περίπου νερό και το αφήνουμε να ψηθεί στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
Όταν είναι έτοιμο βγάζουμε το κοτόπουλο από ταψί και βάζουμε τα μακαρόνια.
Αν χρειάζεται προσθέτουμε νερό (που και που ανακατεύουμε και προσέχουμε μη πιει όλα τα υγρά του).
Δοκιμάζουμε κι όταν κοντεύει να γίνει βάζουμε και τις μερίδες κοτόπουλου στο ταψί κι αφήνουμε για 5-8’.
Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο γιατί με τη ζέστη τα μακαρόνια θα παραμαγειρευτούν και θα λασπώσουν.
(Σημ. μπορείτε να χρησιμοποίησε ότι μακαρόνια θέλετε βίδες ,σπαγγέτι, πένες κτλ...)
Το σερβίρουμε με μπόλικο τριμμένο τυράκι..


Credits:
Elina Gelina
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ