Περεσκία (πιροσκί) με γέμιση πατάτας



Μια συνταγή της κυρίας Φρόσως Χατζηκοσμιδου για ΠΕΡΕΣΚΙΑ (  από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Περεσκία με γέμιση πατάτας

Περεσκία με γέμιση πατάτας ή ότι άλλο μας αρέσει και δεν σταματάς να τρώς !!!!

ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 κιλό γάλα.
3 αυγά.
2 φλιτζανάκια του καφέ λάδι
Αλάτι.
Αλεύρι όσο πάρει
Μια μαγιά

Τα Ανακατεύω όλα μαζί .
Αραιώνω το γάλα χλιαρό με την μαγιά για να το προσθέσω .
Ζυμώνω και αφήνω να φουσκώσει. για μία ώρα και μισή.
Καθαρίζω πατάτες.
Της βράζω και της κόβω μικρά κομμάτια και τσιγαρίζω 2κΚρεμμύδια ψιλοκομμένα .
Ρίχνω της πατάτες και της τσιγαρίζω και αυτές.
Ρίχνω αλάτι ρίγανη και μαυροπίπερο.
Μόλις φουσκώσει η μαγιά τα πατάω στον πάγκο.
Βάζω το μείγμα από τις πατάτες και τις κλείνω σχέδιο σαν βαρκούλες κλειστές.
Έχω έτοιμο το λάδι να καίει και τα βάζω και τα ψήνω σε βαθιά κατσαρόλα και... τέλος !