Γκιουζλεμέδες


ΓΚΙΟΥΖΛΕΜΕΔΕΣ

Εύκολα τυροπιτάκια στο τηγάνι με φέτα, ανθότυρο και δυόσμο και τηγανίζονται σε ελαιόλαδο!!
Βγαίνουν περίπου 20 κομμάτια ανάλογα το μέγεθος.

Υλικά για το φύλλο
3 κούπες αλεύρι 600 γρ
2 κ σ λεμόνι χυμό
8 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
1 κούπα χλιαρό νερό περίπου

Για την γέμιση
200 γρ ανθότυρο
100 γρ φέτα
Λίγα φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο.

Βάζω σε μια λεκανίτσα το αλεύρι με το αλάτι, το λάδι και το λεμόνι και το τρίβω να γίνει σαν ψίχουλα.
Μετά αρχίζω να προσθέτω σιγά - σιγά το νερό και ζυμώνω μέχρι να γίνει ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
Αφήνω μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Παίρνω ένα μπαλάκι ζύμης και το ανοίγω με τον πλαστή σε ένα τετράγωνο φύλλο.
Βάζω γέμιση στο κέντρο και κλείνω σαν φακελάκι.
Τα πατάω λίγο να πλατύνουν και τα τηγανίζω σε ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά βάζοντας τα πρώτα από το κλείσιμο και μετά τα γυρνάω.
Εγώ έβαλα μόνο στα μισά δυόσμο.


Credits:
Αλεξάνδρα Κυριάκη
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ