Κοτόπουλο κοκκινιστό στη γάστρα



Μια συνταγή της κυρίας Elena Psillia για ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κοτόπουλο κοκκινιστό στη γάστρα

Αγαπημένο φαγάκι των παιδιών μου!!😍

Υλικά:
1,5kg κοτόπουλο κομμάτια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
400γρ ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κσ πελτέ ντομάτας
1/2 κούπα κόκκινο καλό κρασί
1lt ζωμό λαχανικών
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
1 ξύλο κανέλα
Σκόρδο σκόνη, κουρκουμά, μπαχάρι σκόνη

Εκτέλεση:
Αλατοπιπερώνω τα κομμάτια κοτόπουλου.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνω ελαιόλαδο και σοτάρω το κοτόπουλο να πάρει ωραίο χρώμα.
Το βγάζω σε πιατέλα.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτω ελαιόλαδο, βάζω το κρεμμύδι και το σοτάρω για 3 λεπτά και προσθέτω το πελτέ ντομάτας, ανακατεύω και μετά από 2 λεπτά σβήνω με το κρασί.
Αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτω τις ντομάτες, το ζωμό λαχανικών και τα μπαχαρικά μου.
Αφήνω να πάρει βράση και μετά από 10 λεπτά το μεταφέρω στη γάστρα.
Προσθέτω προσεκτικά το κοτόπουλο μου, κλείνω με καπάκι και αφήνω να σιγοψηθεί για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς.
Γίνεται λουκούμι!!
Το συνοδεύω με χοντρά μακαρόνια ή ρύζι.
Καλή επιτυχία!!