Σουφλέ πατάτας με ζαμπόν, τυρί και μανιτάρια



ΣΟΥΦΛΕ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ, ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ


Ένα πεντανόστιμο σουφλέ πατάτας με ζαμπόν, μανιτάρια, γαλα εβαπορέ και τυριά


Υλικά:

  • 1 1/2 κιλό πατάτες
  • 20 φέτες ζαμπόν
  • 20 φέτες τυρί του τοστ
  • 1 μεγάλο κουτί γάλα εβαπορέ
  • μανιτάρια (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο


Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες.
  2. Βουτυρώνουμε 1 πυρέξ και στρώνουμε τις πατάτες.
  3. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγο μοσχοκάρυδο.
  4. Σκεπάζουμε με ζαμπόν, ρίχνουμε λίγο γάλα και τυριά.
  5. Επαναλαμβάνουμε και τελειώνουμε με τυριά.
  6. Από πάνω ρίχνουμε λίγο βούτυρο.
  7. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και κάτι.


Δημιουργός συνταγής: Theni Sotiropoulou

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!