Σουφλέ πατάτας με ζαμπόν, τυρί και μανιτάρια



Μια συνταγή της κυρίας Theni Sotiropoulou για ΣΟΥΦΛΕ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ, ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ από την ομάδα στο Facebook από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Σουφλέ πατάτας με ζαμπόν, τυρί και μανιτάρια

Ένα πεντανόστιμο σουφλέ πατάτας με ζαμπόν, μανιτάρια, γαλα εβαπορέ και τυριά

Υλικά:
1 1/2 κιλό πατάτες
20 φέτες ζαμπόν
20 φέτες τυρί του τοστ
1 μεγάλο κουτί γάλα εβαπορέ
μανιτάρια (προαιρετικά)
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο

Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες.
Βουτυρώνουμε 1 πυρέξ και στρώνουμε τις πατάτες.
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγο μοσχοκάρυδο.
Σκεπάζουμε με ζαμπόν, ρίχνουμε λίγο γάλα και τυριά.
Επαναλαμβάνουμε και τελειώνουμε με τυριά.
Από πάνω ρίχνουμε λίγο βούτυρο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και κάτι.