
ΣΟΥΦΛΕ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ, ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Ένα πεντανόστιμο σουφλέ πατάτας με ζαμπόν, μανιτάρια, γαλα εβαπορέ και τυριά
Υλικά:
- 1 1/2 κιλό πατάτες
- 20 φέτες ζαμπόν
- 20 φέτες τυρί του τοστ
- 1 μεγάλο κουτί γάλα εβαπορέ
- μανιτάρια (προαιρετικά)
- αλάτι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
- Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες.
- Βουτυρώνουμε 1 πυρέξ και στρώνουμε τις πατάτες.
- Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγο μοσχοκάρυδο.
- Σκεπάζουμε με ζαμπόν, ρίχνουμε λίγο γάλα και τυριά.
- Επαναλαμβάνουμε και τελειώνουμε με τυριά.
- Από πάνω ρίχνουμε λίγο βούτυρο.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και κάτι.
