
ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Αυτό το πιάτο συνδυάζει την υπέροχη νοστιμιά της τηγανιάς με το πλούσιο και αρωματικό ριζότο, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό και γευστικό γεύμα!!
Υλικά
Για την Τηγανιά:
- 700 γρ. χοιρινό κρέας (από τον λαιμό)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 μέτρια ντομάτα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Θρούμπι, αλάτι και πιπέρι
- 1 ποτήρι του κρασιού κρασί
- Χυμός από περίπου 2 λεμόνια
- Λάδι για το τηγάνισμα
Για το Ριζότο με Μανιτάρια:
- 500 γρ. ρύζι καστανό για ριζότο
- 150 γρ. μανιτάρια άσπρα
- 1/2 πιπεριά κόκκινη
- 1/2 πιπεριά κίτρινη
- 1/2 πιπεριά πορτοκαλί
- 1500 γρ. νερό
- 1 κύβο λαχανικών
- Ελάχιστο αλάτι
- 1 σφηνάκι ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
Εκτέλεση
Για την Τηγανιά:
- Σε στεγνό τηγάνι, βάζουμε το κρέας κομμένο σε μικρές μπουκιές αφού του έχουμε βάλει τα μπαχαρικά.
- Προσθέτουμε, το κρεμμύδι και το σκόρδο κομμένα σε φετούλες κυδωνάτες και την ντομάτα πάλι σε λεπτές φέτες.
- Σε δυνατή φωτιά, αφήνουμε να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
- Ρίχνουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε καλά.
- Όταν ψηθεί το κρέας, σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε τον χυμό από τα λεμόνια, αφήνουμε να πάρει μία βράση και σερβίρουμε.
Για το Ριζότο με Μανιτάρια:
- Σε ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα κομμένα μανιτάρια με λίγο χοντρό αλάτι μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε λίγο-λίγο το βρασμένο νερό με τον κύβο λαχανικών και τις πιπεριές κομμένες σε κυβάκια.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε νερό μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι (ακολουθώντας τον αναγραφόμενο χρόνο για το ρύζι).
- Στο τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το ριζότο σε μια μικρή φόρμα και το τοποθετούμε σε πιατέλα.
- Γύρω-γύρω από το ριζότο, προσθέτουμε την τηγανιά.
Δημιουργός συνταγής: Αναστασια Βλαχου
