Γιουβετσάκι με φρέσκες γαριδούλες



Μια συνταγή της κυρίας ‎Marina Hatzidaki για ΓΙΟΥΒΕΤΣΑΚΙ ΜΕ ΦΡΕΣΚΕΣ ΓΑΡΙΔΟΥΛΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Γιουβετσάκι με φρέσκες γαριδούλες

Υλικά
1 κιλό γαρίδες φρέσκες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4 χρωματιστές πιπεριές ψιλοκομμένες
2 καροτάκια ψιλοκομμένα
2 ντομάτες μόνο τη σάρκα ψιλοκομμένες
Μισό ποτηράκι ούζο
Μισή κούπα ελαιόλαδο
3/4 από το σακουλάκι κριθαράκι ολικής άλεσης
Αλάτι πιπέρι
1 πιπεράκι τσίλι προαιρετικά
Μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
Παρμεζάνα τριμμένη.

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε Πολύ καλά τις γαρίδες τις πλένουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε σουρωτήρι.
Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά... Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουνε ελαιόλαδο και σωτάρουμε τις γαρίδες... Σβήνουμε με το ούζο... Όταν απορροφηθεί το ούζο τραβάμε τις γαρίδες σε ένα πιάτο, και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο... Σοτάρουμε για λίγο και προσθέτουμε τα λαχανικά, πιπεριές και καρότο... Σε λίγο προσθέτουμε και την ντομάτα, αλατοπίπερο και αφήνουμε να σιγοψηθεί... Δεν τα ψήνουμε τελείως δεν τα αφήνουμε να λιώσουν.
Σε κατσαρόλα βάζουμε νερό με αλάτι και λίγο ελαιόλαδο και βράζουμε το κριθαράκι ελαφρώς... Δεν το ψήνουμε τελείως... Το σουρώνουμε το ρίχνουμε σε ένα σκεύος και προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά τις γαρίδες παρμεζάνα και ανακατεύουμε πολύ καλά...Προσθέτουμε λίγο από το ζωμό που έχει μείνει από το κριθαράκι Και βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου μισή ωρίτσα.
Έγινε πεντανόστιμο!